"Latvijas pasts" plāno izdot 22 pastmarku izdevumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latvijas Pasts

VAS "Latvijas pasts" šogad plāno izdot 22 pastmarku izdevumus aptuveni trīs miljonu eksemplāru tirāžā.

Kopumā paredzēts izdot 27 pastmarkas un divus pastmarku blokus. Jaunās pastmarkas būs iekļautas līdzšinējās tematiskajās sērijās, divās jaunās sērijās, kā arī veidojot īpašus oriģinālizdevumus.

Pastmarkas tiks izdotas esošajās sērijās "Latvijas kuģniecības vēsture", "Latvijas arhitektūra" un "Latvijas putni". Eiropas vienotās sērijas pastmarkas šogad tiks veltītas stāstu un mītu tēmai, savukārt otrais pastmarku izdevums tiks izdots pērn sāktajās sērijās "Latvijas muzeji" un "Pasaules pasakas". "Latvijas pasts" šogad plāno emitēt pastmarkas arī divās jaunās sērijās - "Mājdzīvnieki" un "Latvijas muižas".

Kompānijā min, ka pastmarkas tiks izdotas par godu Latvijas Satversmes 100.gadadienai, Latvijas Saeimas 100.jubilejā un Latvijas un ASV diplomātisko attiecību simtgadē. Īpašs kopizdevums plānots ar Vatikānu, izdodot pastmarku par godu starp Latviju un Svēto Krēslu noslēgtajam konkordātam - līgumam starp Romas pāvestu un valsti par katoļu baznīcas stāvokli līgumslēdzējas valsts teritorijā -, kas tika parakstīts pirms 100 gadiem.

Īpašas pastmarkas tiks izdotas arī Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgades jubilejās.

2022.gadā jaunas pastmarkas plānots veltīt vairākām izcilām Latvijas valsts personībām - gleznotājam Vilhelmam Purvītim, rakstniecei Zentai Mauriņai, māksliniecei un rakstniecei Hildai Vīkai, kā arī fizikālķīmiķim un zinātņu vēsturniekam Jānim Stradiņam.

Pastmarka tiks veltīta arī atjaunotajam Okupācijas muzejam, un jau tradicionāli taps filatēlijas izdevums sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu, atgādinot par retiem un aizsargājamiem augiem.

Pašlīmējošā formātā 2022.gadā plānoti divi filatēlijas izdevumi - sērijā "Mājdzīvnieki" un "Ziemassvētki".

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Latvijas pasts" izdeva 27 pastmarkas un divus pastmarku blokus, to kopējai tirāžai sasniedzot vairāk nekā trīs miljonus eksemplāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu