Volkswagen atsakās no Passat sedana (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Volkswagen Passat
Volkswagen Passat Foto: Volkswagen

Astotās paaudzes Volkswagen Passat pārdošanā ir kopš 2014. gada. Feislifts notika pirms vairākiem gadiem un tas nozīmē, ka drīz jānotiek paaudžu maiņai. Tā notiks tikai ar vienu būtiski piebildi – Passat turpmāk būs tikai universāļa versija.

Kā ziņo autoritatīvais britu žurnāls Autocar, pēdējie Passat B8 sedana eksemplāri montāžas līnijas rūpnīcās Vācijā pameta 2021. gada decembra beigās, īsi pirms Ziemassvētkiem. 

Astotās paaudzes sedana dzīves cikls bija septiņarpus gadi, un automašīna tiek ražota. Passat universālis tiek montēts vēl aizvien, taču arī tam 2022. gada laikā pienāks gals.

Nākamās, devītās paaudzes Passat iznāks tikai 2023. gadā, un tas tiks būvēts uz modificētas MQB platformas. Turklāt tikai ar universāļa virsbūvi, jo pieprasījums pēc sedana vairs nav pietiekams. 

Britu izdevums atzīmē, ka auto pircēju vēlme iegādāties četru durvju modeļus Eiropā pēdējo divu gadu laikā ir ievērojami samazinājusies – pārdošanas attiecība starp universāļiem un sedaniem bija 2:1.

Volkswagen Passat
Volkswagen Passat Foto: Volkswagen

Vēl viens iemesls priekšlaicīgai sedana ražošanas pārtraukšanai ir iekšējā konkurence ar Arteon. Tas salona ietilpības ziņā ir gandrīz tikpat liels kā Passat B8, taču izceļas ar izteiksmīgāku dizainu.

Kas vēl būtiski, Volkswagen gatavo ražošanai elektrisku Passat alternatīvu, kas šobrīd pazīstama kā Aero-B. Tas tiks būvēts uz modificētas MEB moduļu platformas, kas ir arī ID.3 un ID.4 pamatā, un tiks piedāvāts ar dažādām gaitas baterijām, motoriem, aizmugures piedziņas un pilnpiedziņas versijās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu