"Bolt" izdevies piesaistīt rekordlielas investīcijas (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Bolt" elektriskais skrejritenis.
"Bolt" elektriskais skrejritenis. Foto: Zane Bitere/LETA

Kompānijai “Bolt” izdevies piesaistīt 628 miljonus eiro vērtas investīcijas. Tā ir lielākā summa kompānijas vēsturē, kādu uzņēmumam ir izdevies piesaistīt investīciju piesaistes kārtās. Paša uzņēmuma tirgus vērtība nu sasniegusi 7,4 miljardus eiro, vēsta “Postimees”.

Tiek norādīts, ka nesenā finansējuma piesaistes kārtā “Sequoia Capital” un “Fidelity Management & Research Company LLC” ir galvenie “Bolt” investori, tāpat investoru vidū ir arī tādas kompānijas kā “Whale Rock”, “Owl Rock”, D1, “G Squared”, “Tekne” un “Ghisallo”.

Uzņēmuma dibinātājs un ģenerāldirektors Markus Villigs norādīja, ka ar investīciju piesaisti “Bolt” varēs turpināt ieviest ikdienas dzīvē savu misiju.

“Jau kopš “Bolt” dibināšanas brīža pirms astoņiem gadiem mēs esam radījuši pakalpojumus, kas piedāvā labākas un plašākas personīgā automobiļa izmantošanas alternatīvas. Jaunās investīcijas ļaus mums cieši sadarboties ar pilsētām un turpmāk strādāt tā, lai klienti biežāk izmantotu kopbraukšanas pakalpojumus, nevis personīgo transportīdzekļus. Tas, savukārt, atvieglos un paātrinās satiksmes kustību, kas varēs kļūt ekoloģiskāka un drošāka cilvēkam,” teica Villigs.

Bez pasažieru pārvadājumiem “Bolt” piedāvā arī elektrisko skrejriteņu un automobiļu īri, tāpat arī pārtikas produktu un ēdiena piegādi. Pašlaik Igaunijas uzņēmuma “Bolt” pakalpojumi pieejami 45 pasaules valstīs vismaz 100 miljoniem cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu