Apledojums trešdien apgrūtina braukšanu Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Raganai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, taču apledojums apgrūtina braukšanu pa Valmieras šosejas posmu no Murjāņiem līdz Raganai, informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Slideno ceļa posmu kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta viena "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta automašīna.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas un Ogres apkārtnes.

Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase. Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem, kas pārsvarā ir vietējās nozīmes autoceļi, nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos, informē LVC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu