Muižniece: Attālinātās mācībās radītu sarežģījumus mazo skolēnu vecākiem (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai arī Covid-19 izplatība Latvijā turpina strauji augt, izglītības ministre Anita Muižniece (JKP) pašlaik nav gatava diskutēt par pāreju uz attālinātām mācībām visās skolās.

Šorīt intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" politiķe atzina, ka visai daudz bērnu jau pašlaik Covid-19 dēļ ir bijuši spiesti pāriet uz attālinātām mācībām, turklāt epidemioloģiskā situācija var kļūt vēl sliktāka, tomēr viņa vēl arvien nav gatava runāt par attālinātu mācību ieviešanu visiem, jo reģionālā griezumā Latvijā situācija ir ļoti atšķirīga.

Viņa norādīja, ka skolās pašlaik jau tiek nodrošināti dažādi papildu drošības pasākumi Covid-19 izplatības mazināšanai, organizējot gan testēšanu trīs reizes nedēļā, gan arī masku pieejamību. Vienlaikus Muižniece atklāja medijiem, ka, tiklīdz noslēgsies nākamais iepirkums par medicīniskajām maskām, tās tiks piegādātas arī skolēniem un pedagogiem.

Mācību gadu pašlaik pagarināt nav plānots, lai arī skolnieku rudens brīvlaiks bija par nedēļu garāks.

Ministre atgādināja, ka attālinātās mācības nozīmētu īpaši lielus izaicinājumus jaunāko skolnieku vecākiem.

Muižniece atzina, ka laboratorijas pašlaik īsti netiek galā ar lielo Covid-19 testu apjomu, un ar to diemžēl vēl kādu laiku būs jārēķinās.

Runājot par pedagogu trūkumu nozarē, politiķe piekrita, ka vakances izglītības nozarē ir, bet dramatiska situācija neesot izveidojusies.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu