Singapūra jau trešo gadu pēc kārtas ir gudrākā pilsēta pasaulē, liecina pērnā gada viedās pilsētas indekss (IMD Smart City Index 2021). Nemitīgā vēlme kļūt par digitālo inovāciju centru ir mudinājusi pilsētvalsti ātri realizēt savu vīziju. Šodien Singapūra ir nenoliedzama čempione viedās mobilitātes, veselības aprūpes un drošības, efektīvas pārvaldības un vispārējās dzīves kvalitātes jomā. Lūk, galvenie iemesli, kas padara Singapūru par gudrāko pilsētu pasaulē.

Dr. Bruno Lanvins, “IMD Smart City Observatory” prezidents, “The Straits Times” norādījis, ka Singapūras sasniegumi lielā mērā ir saistīti ar politiku, ko tā īsteno gan pilsētas, gan valsts līmenī, jo īpaši e-pārvaldes pakalpojumu, izglītības un uz cilvēku orientētu pilsētu stratēģiju jomā. Dr. Lanvins atzīmēja, ka republika ir pārdzīvojusi arī SARS krīzi un tāpēc ir vislabāk sagatavota, lai stātos pretī pašreizējai Covid-19 pandēmijai, salīdzinot ar pārējām pilsētām visā pasaulē.

Gudrās pilsētas indeksa noteikšanas aptaujā dalībniekiem katrā pilsētā tika uzdoti jautājumi par esošo infrastruktūru un tehnoloģiskajiem nodrošinājumiem un tiem pieejamajiem pakalpojumiem. Aptaujas fokuss tika sadalīts piecās galvenajās jomās: veselība un drošība, mobilitāte, aktivitātes, iespējas un pārvaldība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X