5 iemesli, kāpēc tev jāieplāno slēpošanas atvaļinājums

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Mirdzoši balta zeme, ar sniega cepurēm rotāti koki un saule ir tie, kas ziemā raisa dzīvesprieku un smaidu ikviena sejā. Ja to vēl papildina staltas sniega virsotnes, no kurām var laisties ar slēpēm vai sniega dēli, laimes sajūta pati plaukst sirdī.

Tūroperators un ceļošanas eksperts “Novatours” atklāj piecus iemeslus, kādēļ būtu vērts šajā sezonā ieplānot slēpošanas atvaļinājumu, un kuri ir atpūtniekiem draudzīgākie Eiropas kalnu kūrorti.

Saules maģiskais spēks

Ziemas īsās dienas un garie vakari mēdz nogurdināt, un ziema bieži vien šķiet garākais gadalaiks. Tas viss tāpēc, ka pietrūkst saules gaismas un tās dāvātā dzīvesprieka, kas rada arī D vitamīna trūkumu un no tā izrietošos miega traucējumus, nogurumu un grūtības koncentrēties. Ja pazīsti šīs sajūtas, tad tev noteikti nepieciešama atpūta kalnos, jo

sniegotās virsotnes ir labākais veids, kā uzlādēt sevi ar vareno saules enerģiju un D vitamīnu.

Diena uz slēpēm, sniega dēļa vai vienkāršā pastaigā, uzlādēs iekšējo bateriju paātrinātā režīmā.

Un, protams, saules dāvātais iedegums vasarīgām atmiņām par sniegotajos kalnos burvīgi pavadīto laiku. Kalnos, esot tuvāk maģiskajai saulei, iedegums veidojas ātri un lutinās vēl ilgi pēc atgriešanās no ceļojuma.

Foto: Shutterstock

Dabas apbrīnojamais skaistums

Dabas varenība iedvesmo, atraisa un apbur.

Mirklis, kad ar pacēlāju esi uzvests kalna virsotnē un zem tavām kājām paveras vārdos neaprakstāms dabas skaistums, liek elpai aizrauties.

Stalti koki ar sniega cepurēm, mākoņi, kas liekas ar roku aizsniedzami, un zem tavām kājām līkloču sniegots ceļš, kurā doties priekpilnā adrenalīna nobraucienā. Nekas nespēj līdzināties kalnu dzestrā, svaigā un īpašā gaisa spirdzinājumam! Tā vien šķiet, ka tas piepilda ikkatru ķermeņa šūnu, dāvājot nebeidzamu enerģiju un spēku jauniem sākumiem un brīnišķīgiem dzīves notikumiem.

Ne tikai slēpošana

Atpūta sniegotajos kalnos nav tikai pacēlājs, līkloči no kalna, pacēlājs, līkloči, pacēlājs.

Kalnu gaisotnes baudīšana var būt arī daudz rāmāka un pavisam atšķirīga. To vienmēr var dažādot, piemēram, dodoties pārgājienā, izbraucot ar sniega motocikliem vai suņu pajūgā.

Tāpat var mierpilni palasīt grāmatu, veroties pasakainā kalnu ainavā, vai ļauties iepirkšanās priekam. Kalnos ir jāmāk ļauties mirklim! Ja gribas slēpot, tad ir jāslēpo. Ja tomēr iepriekšējā diena ir nedaudz nogurdinājusi, jāizvēlas izklaides veidu, kas palīdzēs atgūt enerģiju. Lai vai kas tiktu izvēlēts, kalnu šarms piemīt ikvienai aktivitātei!

Pēcslēpošanas jautrība

Rūdīti kalnu aktivitāšu cienītāji nespēj iedomāties savu atpūtu sniegotajos kalnos bez Apres-Ski, kas tiešā tulkojumā no franču valodas ir “pēc slēpošanas”.

Atpūta kalnu kūrortā nebūt nav tikai aktivitātes ārpus telpām.

Kad dienas aktīvajai daļai uz kalna tiek likts punkts, paveras durvis pavisam citādākām aktivitātēm. Restorāni un bāri, baseini, dubļu vannas, relaksējošas masāžas un pat vakara brīvdabas kino seansi.  Bez jaunu draugu iepazīšanas arī šeit neiztikt, jo kalns vieno, un ikviens ir atvērts komunikācijai.

Valstu iepazīšana

Ceļošana, jaunu valstu un kultūru iepazīšana ne tikai vairo zināšanas, bet arī bagātina dvēseli. Ceļošanai ziemā piemīt īpašs šarms, ko spēj uzburt tikai aukstākais gadalaiks. Slēpotājiem īpaši pievilcīgas Eiropas valstis šobrīd ir Itālija un Francija, kas izceļas ar lieliskiem slēpošanas kūrortiem, īpašu viesmīlību un izcilu servisu.

  • Savu ideālo ziemas ceļojumu kopā ar “Novatours” meklē šeit
Foto: Shutterstock

Itālija. Gan pati valsts, gan tās slēpošanas kūrorti no citām slēpošanas lielvalstīm atšķiras ar savu nepiespiesto atmosfēru. Itālijā ļaudis nemēdz steigties, jo viņi uzskata, ka galvenais ir baudīt mirkli.

Ja vēlies ļauties mirkļa valdzinājumam, kā arī nobaudīt pasaulē izslavēto itāļu virtuvi komplektā ar kvalitatīvu un attīstītu kalnu atpūtas infrastruktūru, Itālija būs trāpījums desmitniekā.

Lai pilnībā izjustu šo valsti, pēcslēpošanas piedāvājumā noteikti ir jānobauda trīs gardumi – tiramisu, kafija un siltais ziemas dzēriens bombardino, kura sastāvā ir gan alkohols, gan kafija, un tas tiek rotāts ar putukrējuma cepurīti. Šis gardais dzēriens acumirklī palīdz atgūt enerģiju. Tāpat ir vērts ielāgot, ka Itālija no citiem slēpošanas reģioniem īpaši atšķiras ar izkoptu un bagātīgu suņu pajūgu izbraucienu iespējām.

Francija. Šī valsts vienmēr ir bijusi un būs slēpošanas lielvalsts, kur atpūtniekiem ir bagātīgas izvēlēs iespējas un kvalitātes garantija. Francija vienmēr ir bijusi izslavēta ar izcilu gaumi un tiekšanos pēc vislabākā, karaliskā un grandiozā, tāpēc šī valsts pamatoti var lepoties ar virkni augstākās kvalitātes viesnīcu un kūrortu, kas neliks vilties nevienam sniegoto aktivitāšu baudītājam.

Slēpotāji Francijas kalnos var izbaudīt visautntiskāko Apres-ski gaisotni, jo, kā jau Apres-ski dzimtenē, šeit tradīcijas ir vislabāk izkoptas.

Neviena maltīte Francijā nav iedomājam bez siera, tāpat arī pēcslēpošanas atpūta.

Foto: Shutterstock

Šeit esot, noteikti ir jānobauda franču iemīļotie atspirdzinājumi – ženepī (Genepi) un šartrezē (Chartreuse). Šos abus alkoholiskos dzērienus franči mēdz baudīt pēc maltītes, lai uzlabotu gremošanu.

****

Svarīgi!

Slēpotājiem un sniega dēļa cienītājiem der ielāgot, ka par inventāru ir vēlams padomāt jau laicīgi, sarūpējot pašiem savu vai apzinot nomas iespējas. Pretējā gadījumā, ierodoties kalnu kūrortā, var sagaidīt nepatīkams pārsteigums, piemēram, inventārs nomai nav pieejams, vai izmaksas pārsniedz iecerēto. Tāpat arī ir vēlams laicīgi jau sagādāt pacēlāju karti jeb Ski Pass, jo, lielākoties, pērkot tās iepriekš, cena būs daudz draudzīgāka nekā, ja tas tiks darīts jau kalnu kūrortā.

"Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu