Pērn pieņemti 78 lēmumi par Latvijas pilsonības atņemšanu (3)

Vita Daukste-Goba
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Republikas pase. Ilustratīvs attēls.
Latvijas Republikas pase. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Laikā no 2021. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim ir pieņemti 78 lēmumi par Latvijas pilsonības atņemšanu, portāls TVNET uzzināja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Kā TVNET informēja PMLP pārstāve Inna Tarelkina, PMLP vēl nav apkopojusi statistiku pa valstīm un personu skaitu, kuri pērn zaudēja Latvijas pilsonību. Viņa skaidroja, ka šīs personas vēl PMLP lēmumu par Latvijas pilsonības atņemšanu var apstrīdēt PMLP priekšniecei un pēc tam to pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Vaicāta par to, kādi bija visbiežākie iemesli, kāpēc pieņemti lēmumi par Latvijas pilsonības atņemšanu, viņa skaidroja, ka biežākais Latvijas pilsonības atņemšanas pamats ir Pilsonības likuma 9.panta 1. daļā neminētas valsts pilsonības iegūšana, kā arī iesnieguma par atteikšanos no Latvijas pilsonības neiesniegšana PLMP noteiktajā termiņā.

PLMP ir arī gadījumi, kad personas labprātīgi atsakās no Latvijas pilsonības. Kā informēja Tarelkina, laikā no pērnā gada 1. janvāra līdz 31.decembrim ir pieņemti 88 lēmumi par atteikšanos no Latvijas pilsonības.

"Latvijas pilsonības zaudēšanas jomā tendence krasi nemainās," uzsvēra PMLP pārstāve.

Tā kā pagaidām PLMP vēl nav apkopojusi statistiku par 2021. gadu, viņi sniedz ieskatu 2020. gada statistikā.

Kā liecina PLMP dati, 2020. gadā Latvijas pilsonība tika atņemta 55 personām – no tām 41 Krievijas pilsonis, deviņi Izraēlas pilsoņi, trīs Baltkrievijas pilsoņi un divi Ukrainas pilsoņi. Savukārt 2020. gadā no Latvijas pilsonības atteicās 88 personas – no tiem 33 Krievijas pilsoņi, 19 Nīderlandes pilsoņi un 14 Vācijas pilsoņi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu