Pie valdības ēkas piketē pret Covid-19 ierobežojumiem; VP sāk pārbaudes (29)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protests pret Covid-19 ierobežojumiem pie MK.
Protests pret Covid-19 ierobežojumiem pie MK. Foto: LETA

Pirmdien vairāki desmiti cilvēku bija pulcējušies pie valdības ēkas Rīgā, kur protestēja pret Covid-19 ierobežojumiem. Valsts policija (VP) sākusi vairākas pārbaudes par Covid-19 ierobežojumu protestētāju akcijām Rīgā, tostarp, Latvijas Televīzijas (LTV) darba traucēšanu.

Protestētāji pamatā atradās iepretim valdības mājai, bulvāra pretējā pusē. Lielai daļai akcijas dalībnieku līdzi bija svilpes un viņi palaikam taisīja troksni. Garāmbraucošās mašīnas izrādīja atbalstu protestētājiem, taurējot un izkarinot pa logu Latvijas karogu.

Protestētājus vēroja ap 20 policijas darbinieki. Kā novēroja aģentūra LETA, daži protestētāji provocēja kārtības sargus un veidojās saasinātas konfliktsituācijas, taču tās allaž tika veiksmīgi atrisinātas. Lielākā konfliktsituācija bijusi pie Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojuma, kuras dēļ radās auto sastrēgumi.

Salīdzinoši mazāks un mierīgāks protests rosinājās pie Prezidenta pils.

Pasākuma rīkotāji atbalstītājus pamatā organizēja sociālajos tīklos. No organizatoru paustā noprotams, ka viņi iedvesmojušies no Kanādā notiekošā "Brīvības konvoja", kurā cilvēki iebilst pret valstī noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem.

Tāpat protestētāji kā "pie melu medija" ar automašīnām ieradušies Zaķusalā pie Latvijas Televīzijas ēkas. Tur protestēji pie galvenās ieejas radījuši troksni no automašīnu signāliem un ar roku darbināmas sirēnas, kā arī izmetuši dūmu sveci.

 Valsts policija sāk pārbaudes par LTV darba traucēšanu

Policija saistībā ar apzinātu nesaskaņotu pulcēšanos piketos gan pie Ministru kabineta, gan pie LTV, kā arī citviet Rīgā šodien ir konstatējusi vairākus pārkāpumus, aģentūru LETA informēja VP.

Patlaban sāktas vairākas resoriskās pārbaudes saistībā ar nesankcionētu pulcēšanos, neatļautu skaņu iekārtu izmantošanu un citiem pārkāpumiem. Savukārt par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir noformēti vairāki administratīvo pārkāpumu lēmumi.

Tāpat policija sākusi resorisko pārbaudi par LTV darba traucēšanu, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizvien grupa indivīdu turpina pārvietoties pa Rīgas teritoriju, īstenojot nesaskaņotas pulcēšanās aktivitātes.

VP strādā sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju. Likumsargi atrodas pulcēšanās vietās un rīkojas atbilstoši situācijai - uzraugot, lai tiktu nodrošināta sabiedriskā kārtība un drošība, ikdienas satiksmes plūsma un, galvenokārt, lai neasinātos situācija.

Patlaban situācija tiekot kontrolēta.

Protesta akcijas ir konstatētas ar tehniskajiem līdzekļiem, tāpēc iegūtie materiāli vēlāk tiks analizēti un vērtēti.

Policija aicina pārtraukt šīs darbības, nepulcēties un vienlaikus atgādina, ka administratīvā pārkāpuma nepārtraukšanas gadījumā policijai ir tiesības personas aizturēt.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu