Tehnisku bojājumu dēļ traucēta VID Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas darbība (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Tehniskās infrastruktūras bojājuma dēļ ceturtdien ir traucēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas (EMDAS) darbība, liecina informācija VID mājaslapā.

Traucējumu dēļ ir noteikts atkāpšanās režīms muitas procedūru noformēšanai, kas nozīmē, ka muitas deklarācijas uzņēmumiem ir jānoformē papīra formātā. Veidlapas ir pieejamas VID tīmekļvietnē.

Pašlaik uzņēmumiem nav iespējams elektroniski noformēt un iesniegt eksporta deklarācijas, kā arī traucēta importa, tranzīta deklarāciju un Elektroniskā transporta dokumenta iesniegšana.

Savukārt iedzīvotājiem līdz bojājuma novēršanai atsevišķos gadījumos var būt traucēta iespēja iesniegt importa muitas deklarācijas pasta sūtījumiem.

VAS "Latvijas pasts" pārstāvji informēja, ka saistībā ar traucējumiem VID informācijas sistēmās ietekmēta arī "Latvijas pasta" sūtījumu atmuitošanas pakalpojuma sniegšanu.

Līdz atmuitošanas sistēmu darbību atjaunošanai sūtījumus nevarēs atmuitot "Latvijas pasta" nodaļās, kā arī būs ietekmēta "Latvijas pasta" muitošanas lietotnes darbība, jo traucējumu dēļ nav iespējama atmuitošanas deklarācijas iesniegšana VID.

Plānots, ka informācijas sistēmu darbība tiks atjaunota līdz dienas beigām.

Patlaban VID darbinieki strādā, lai to varētu nodrošināt pēc iespējas ātrāk.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu