Karalienes Elizabetes II pērļu virteņu noslēpums

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/AP/Scanpix, TVNET kolāža

Viņas Majestāte Elizabete II noteikti ir ieradumu cilvēks. Viņas garderobes izvēle ir gan unikāla, gan konsekventa: vienādi apavu modeļi, viens cepuru dizainera rokraksts, obligātā "Launer" rokassomiņa, apģērbam pieskaņots lietussargs utt. Bet, iespējams, visinteresantākais Viņas Majestātes tēla elements ir pērļu kaklarotas. Ko tās slēpj?

"Pērles ir tradicionāla rota monarhiem jau tūkstošiem gadu — nekad nav bijusi karaliene, kas nebūtu valkājusi pērles," žurnālam "People" stāsta Leslija Fīlda, grāmatas "The Queen’s Jewels" autore. 

Kā stāsta Fīlda, karalienes mīlestība pret pērlēm aizsākās jau viņas bērnībā, pateicoties ģimenes tradīcijai, mantotai no viņas vecvecvecmāmiņas karalienes Viktorijas.

"Viņa katrai meitai un mazmeitai dzimšanas dienā dāvināja pērles, lai līdz 18 gadu vecumam viņām pietiktu pērļu kaklarotai," stāsta Fīldsa, norādot, ka karalisko tradīciju turpināja arī karalienes tēvs, karalis Džordžs VI, kurš uzdāvināja viņai plānu platīna ķēdīti, kurai katrā dzimšanas dienā pievienoja pa divām pērlēm.

Kā stāsta Leslija Fīlda Elizabete savu "pirmo kaklarotu" saņēma kā dāvanu no vectēva karaļa Džordža V 1935. gadā. Monarhs mazmeitai uzdāvināja trīs virteņu pērļu kaklarotu, bet princese Mārgarēta saņēma divrindu pērļu kaklarotu.

Foto: Wikimedia Commons

"Viņas vēl bija mazas meitenes, bet viņš gribēja, lai viņa abām meitenēm būtu pirmā pērļu kaklarota no vectēva," stāsta Fīldsa.

Karaliene savā saderināšanās un kāzu dienā nēsāja divu virteņu pērļu kaklarotu. Pēc prinča Filipa nāves karaliene šad tad redzēta mājās nēsājam šo divrindu kaklarotu. Iespējams, tā viņa jūtas tuvāka mīļotajam vīram...

Foto: AFP / Scanpix
Foto: AFP / Scanpix
Foto: AFP / Scanpix

Karalienei ir diezgan liela pērļu rotu kolekcija, sākot no vienas pērļu virtenes līdz izsmalcinātai sešu virteņu kaklarotai, kas viņai uzdāvināta Kataras vizītes laikā. Bet klasiski karaliene izvēlas nēsāt trīs virteņu pērļu kaklarotu, kas izgatavota no pērlēm, kas mantotas kā ģimenes relikvija. Rotaslietai ir dimanta aizdare, ko karaliene lika izgatavot neilgi pēc viņas kāpšanas tronī. Un kopš tā laika tās ir saistītas ar lieliem notikumiem. Karaliene tās izvēlējās nēsāt īpašos brīžos, piemēram, televīzijas uzrunas laikā vai apmeklējot mazmeitas kāzas. Tomēr pēdējā laikā karalieni aizvien biežāk varam manīt ar šo pērļu kaklarotu. Bekingemas pils saimniece ar pērļu virtenēm ap kaklu parādās gandrīz visos oficiālajos pasākumos.

Foto: SIPA/Scanpix
Foto: SIPA/Scanpix

"Viņa vēlas valkāt pērles katru dienu, kā to darīja viņas māte un vecmāmiņa," skaidro Fīldsa. "Viņa nekad nenēsās briljantus, lai dotos uz labdarības pusdienām, — tas ir tradicionāli, ka dāma dienas laikā valkā pērles."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu