"Postimees Grupp" pārtrauc pārdot reklāmas laiku Krievijas telekanālos Igaunijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Igaunijas mediju holdings "Postimees Grupp" ceturtdien vienpusēji pārtraucis līgumu par reklāmas laika pārdošanu Krievijas telekanālos Igaunijā.

"Postimees Grupp" valdes loceklis un pārdošanas direktors Tāvi Leti norādījis, ka "Postimees Grupp" neuzskata par iespējamu sadarboties ar televīzijas kanāliem, kuri pārstāv Ukrainai uzbrukušās Krievijas intereses.

"Postimees Grupp" pārdeva reklāmas laiku kanālos PBK, "NTV Mir Estonia", "Ren TV Estonia"un "Dom Kino".

Jau vēstīts, ka Igaunijas televīzijas pakalpojumu operatori "Elisa" un "Telia" otrdien paziņoja, ka no 25.aprīļa pārtrauks vairāk nekā 20 ar "Baltijas mediju aliansi" saistītu Krievijas televīzijas kanālu retranslāciju savā piedāvājumā, laužot līgumu ar šo kanālu izplatītāju "Nord Print". Operatoru lēmums saistīts ar Rīgas rajona tiesas janvāra beigās pieņemto spriedumu piespriest mediju uzņēmuma SIA "Baltijas mediju alianse" (BMA) līdzīpašniekam Oļegam Solodovam un BMA Igaunijas pārstāvniecības direktoram Margusam Merima par Eiropas Savienības noteikto sankciju pārkāpšanu piespriest naudas sodus, bet BMA konfiscēt vairāk nekā trīs miljonus eiro.

Starp "Nord Print" izplatītajiem kanāliem ir arī tie, kuros pārdeva reklāmas laiku "Postimees Grupp".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu