Baltijas valstu un Zviedrijas parlamentu priekšsēdētāji spriedīs par atbalstu Ukrainai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Zane Bitere / LETA

Latviju šodien darba vizītē apmeklēs Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas parlamentu priekšsēdētāji, lai apspriestos par drošības situāciju reģionā, informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) tikšanās ar Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas parlamentu priekšsēdētājiem paredzēta plkst.12.

Pēc tam preses konference plānota plkst.13.30 Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

"Šobrīd visa mūsu uzmanība ir veltīta Ukrainai, kur plašu militāru ofensīvu veikusi Krievija. Mums šajā sarežģītajā laikā ir jābūt vienotiem ar Ukrainu un jāturpina sniegt visu pieejamo politisko un praktisko atbalstu," norāda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Jau tradicionāli Baltijas valstis kopā ar Ziemeļvalstīm gan NB8, gan citos formātos pārrunā reģiona svarīgākos notikumus, kā arī dažādus ģeopolitiskos jautājumus. Saeimas priekšsēdētāja norāda, ka tikšanās laikā plānots spriest par Baltijas valstu un Zviedrijas sadarbību un koordināciju arī ar citām Ziemeļvalstīm.

Saeimas namā Mūrniece uzņems Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Jiri Ratasu, Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu un Zviedrijas parlamenta priekšsēdētāju Andreasu Norlēnu.

Jau ziņots, ka ceturtdienas rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eiropas Savienības (ES) līderi piektdienas rītā noslēdza ārkārtas samitu ar vienošanos noteikt "maksimālas ietekmes" sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena preses konferencē paziņoja, ka šīs sankcijas būs ar "maksimālu ietekmi uz Krievijas ekonomiku un politisko eliti".

ES Ārlietu padome vēlāk piektdienā apstiprināja otro sankciju paketi pret Krieviju, tostarp nosakot finanšu sankcijas pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu