Tirdzniecības centrs "Alfa" slēdz Putina atbalstītāja veikalu "Black Star Wear"

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Tirdzniecības centrs "Alfa", kas šopavasar tiks pārdēvēts par "Akropole Alfa", slēdzis Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītāja – Krievijas repera Timati zīmola "Black Star Wear" veikalu, tirdzniecības centra "Alfa" pārstāvji apstiprināja portālam TVNET.

"Tirdzniecības centrs “Alfa” ir pret militāru agresiju un paužam viennozīmīgu atbalstu Ukrainas tautai. Informējam, ka “Black Star Wear” veikals tirdzniecības centrā “Alfa” no šodienas, 2. marta, ir slēgts," teikts uzņēmuma "Facebook" kontā. To portālam TVNET apstiprināja arī uzņēmuma mārketinga un komunikācijas vadītājs Dominiks Mertins.

Kā novēroja portāls TVNET, tirdzniecības centra "Facebook" lapā vairāki sociālie tīklu lietotāji sākuši rakstīt negatīvas atsauksmes, aicinot tirdzniecības centrā "Alfa" pārtraukt veikala "Black Star Wear" darbību.

"Pārdod preci ar okupantu simboliku" ,"Kauns par veikala nostāju", "Kādā sakarā jūs tirgojat drēbes ar Krievijas karogiem", "Atbalsta Putina veikalus", "Slēdziet okupantu armijas atbalstītāju veikalu "Black Star"," – šie ir tikai daži no komentāriem, kas ir sarakstīti uzņēmuma "Facebook" lapā. Tāpat savu viedokli par tirdzniecības centrā esošo veikalu sākuši izteikt tvitera lietotāji, kuri nosodījuši šāda veikala darbību Latvijā.

Atgādinām, ka 2019. gada septembrī tirdzniecības parka "Alfa" pārvaldītājs lūdza no veikala "Black star wear" sortimenta izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku.

2019. gada 5. septembrī tika atklāta tirdzniecības parka "Alfa" jaunbūve, kurā pieejami jauni veikali, tostarp tirdzniecības centrā pieejams arī tāds zīmols kā "Black Star Wear", kurā liela daļa nopērkamo drēbju ir krievu repera Timati apģērbu līnija.

2017. gada rudenī tika sāka tirdzniecības parka "Alfa" paplašināšana. Projekta kopējās investīcijas veidoja 55 miljonus eiro.

Tirdzniecības centru "Alfa" pērnā gada vasarā iegādājās Lietuvas holdinga "Vilniaus prekyba" kompānija "Akropolis Group". "Vilniaus prekyba" grupā ietilpst arī mazumtirdzniecības kompāniju tīkls "Maxima grupe".

Savukārt šī gada februārī uzņēmums “Akropolis Group”, kura īpašumā un pārvaldībā ir divi tirdzniecības centri Rīgā – “Alfa” un “Akropole”, paziņoja, ka ir nolēmis šī gada pavasarī tirdzniecības centram "Alfa" mainīt nosaukumu uz "Akropole Alfa".

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu