"Samsung" aptur produkcijas piegādes uz Krieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS

Dienvidkorejas uzņēmums "Samsung Electronics" aptur savas produkcijas piegādes Krievijas kara dēļ.

"Samsung" paziņoja izdevumam "Bloomberg", ka aktīvi seko līdz sarežģītajai situācijai, kas saistīta ar Krievijas karu pret Ukrainu.

"Samsung" aptur jebkādu eksportu uz Krieviju, sākot ar mikroshēmām un beidzot ar viedtālruņiem un sadzīves elektroniku, pavēstīja informēts ziņu avots.

"Mūsu domas ir ar visiem, kas cietuši, un mūsu prioritāre ir garantēt visu mūsu darbinieku un viņu ģimeņu drošību," teikts "Samsung" paziņojumā.

Uzņēmums ziedos 6 miljonus ASV dolāru, tai skaitā 1 miljonu dolāru par patēriņa elektroniku, humāniem pasākumiem reģionā, sevišķi palīdzot bēgļiem.

"Bloomberg" atzīmēja, ka "Samsung" ir vadošais viedtālruņu pārdevējs Krievijā ar tirgus daļu, kas nedaudz pārsniedz 30%. Viedtālruņu pārdošana Krievijā sastāda apmēram 4% no "Samsung" pasaules ienākumiem šajā segmentā.

Saskaņā ar analītikas kompānijas "Counterpoint" datiem par 2021.gada 4.ceturksni, "Samsung" viedtālruņu pārdošanā Krievijā apsteidz "Xiaomi" un "Apple", kuru tirgus daļas ir attiecīgi 23% un 13%.

ASV kompānija "Apple" jau ir apturējusi savas produkcijas pārdošanu Krievijā, kā arī atslēgusi maksājumu sistēmu "Apple Pay" šajā valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu