No pirmdienas Latvijā sāk darboties Ukrainas atbalsta tālrunis nodokļu jautājumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

No 21. marta Valsts ieņēmumu dienestā (VID) sāk darboties tālrunis nodokļu jautājumiem par atbalstu un sadarbību ar Ukrainu – 67120012, portālu TVNET informēja VID pārstāvji.

Kā skaidroja VID, tālrunis izveidots, lai operatīvi informētu un palīdzētu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kuri sniedz atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem vai kuru uzņēmējdarbību ietekmējis karš Ukrainā.

Šis tālrunis darbosies darba dienās no pirmdienas līdz ceturtdienai no pulksten 8.15 līdz pulksten 17, bet piektdienās no pulksten 8.15 līdz pulksten 15.45.

VID informēja, ka, zvanot uz to, ikviens uzņēmējs un iedzīvotājs varēs saņemt VID konsultantu atbildes uz jautājumiem par nodokļu nomaksu dažādās ar atbalstu un sadarbību saistītās situācijās, piemēram, vācot vai nosūtot ziedojumus, sniedzot pajumti, palīdzot bēgļiem sākt darba gaitas vai savu saimniecisko darbību Latvijā, kā arī citās situācijas, kur nepieciešams padoms par nodokļiem vai sadarbību ar Valsts ieņēmumu dienestu.

Kā atgādina VID, vienlaikus jautājumus var uzdot arī rakstiski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) sadaļā “Sarakste ar VID”. Aktuālā informācija par nodokļu jautājumiem saistībā ar notikumiem Ukrainā pieejama arī VID tīmekļvietnē sadaļā “Palīdzība Ukrainai”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu