"Palīdzēsim.lv" projektā riska grupas jaunieši apguvuši digitālās prasmes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv", kuras galvenā mērķgrupa ir sociālā riska grupas jaunieši, sadarbībā ar piecām valstīm kopš 2018.gada īstenojusi starptautisku projektu, sniedzot 32 jauniešiem iespēju apgūt digitālās prasmes.

Otrdien, lai uzskatāmi stāstītu par projektā apgūto, studenti prezentēja darbus, ko radījuši sešu mēnešu apmācību kursu laikā, minēja organizācijā. Jaunieši projektā apguva grafiskā dizaina, 3D un animācijas pamatus, bet otrdien saņēma sertifikātus.

"Palīdzēsim.lv" informēja, ka projekts tika realizēts trīs apmācību posmos, katrs sešu mēnešu garumā, sniedzot iespēju 32 jauniešiem apgūt digitālās prasmes, lai turpinātu integrēties darba tirgū vai iegūt izglītību.

Pēc projekta noslēguma liela daļa jauniešu sākuši savas darba gaitas un atsākuši mācības, vairāki pat radījuši savu uzņēmumu, skaidroja organizācijā.

Lielākā daļa no studentiem joprojām savā ikdienas darbā vai biznesā izmanto projektā gūtās zināšanas. Projekta īstenošanas gaitā jauniešiem tika dota iespēja smelties arī praktisku pieredzi, viesojoties dažādos uzņēmumos, iepazīties ar darba vidi un specifiku, kā arī apmeklēt dažādas uz personības izaugsmi vērstas aktivitātes.

Organizācijā skaidro, ka projekta galvenais mērķis bija nodrošināt kvalitatīvas nodarbinātības iespējas sociālā riska grupas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot digitālo prasmju mācību programmu, lai jaunieši, kuri nevar iegūt tehnoloģijas zināšanas finanšu vai citu ierobežojumu dēļ, varētu tās apgūt bezmaksas kursa veidā, minēja biedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu