Lidostā "Rīga" darbu sāks Nīderlandes zemo cenu aviokompānija "Transavia"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Lidostā "Rīga" darbu ceturtdien sāks Nīderlandes zemo cenu aviokompānija "Transavia Airlines C.V." ("Transavia"), nodrošinot lidojumus no Rīgas uz Amsterdamu, pavēstīja lidostas "Rīga" pārstāve Ilze Salna.

Plānots, ka "Transavia" maršrutā Rīga-Amsterdama lidos trīs reizes nedēļā. Pirmais lidojums uz Nīderlandes galvaspilsētu paredzēts ceturtdien.

Lidotas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa norāda, ka "Transavia" lidojumi no Rīgas uz Amsterdamu palīdzēs Rīgai nostiprināt tiešo savienojumu ar vienu no Eiropas pieprasītākajām tranzīta lidostām.

"Tas ir ieguvums pasažieru ērtībai un vienlaikus stiprina mūsu lidostas priekšrocības Baltijas un Ziemeļeiropas reģionā," uzsver Odiņa.

Lidostā norāda, ka 2021.gadā Amsterdama bija piektais populārākais galamērķis no lidostas "Rīga" - kopumā pagājušajā gadā šajā maršrutā tika pārvadāti 85 000 pasažieru jeb gandrīz 4% no kopējā pārvadāto pasažieru skaita.

Šā gada vasaras sezonā lidojumus uz un no Amsterdamas nodrošinās divi pārvadātāji - Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" un "Transavia", kopumā piedāvājot līdz 17 lidojumiem nedēļā.

"Transavia" būs 14.lidsabiedrība, kas šogad piedāvās lidojumus no Latvijas. "Transavia" ietilpst "Air France-KLM" grupā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu