Policija Rēzeknē kādā dzīvoklī kratīšanas laikā atrod šaujamieroci un narkotiskās vielas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Narkotikas
Narkotikas Foto: TVNET

Pagājušajā piektdienā, 25.martā, Valsts policijas (VP) darbinieki aizturējuši organizētas noziedzīgas grupas dalībnieku narkotisko vielu pārvadāšanas laikā un Rēzeknē kratīšanas laikā izņēmuši šaujamieroci un narkotiskās vielas, informēja VP Latgales reģiona pārvaldes (LRP) vecākā speciāliste Lāsma Kursīte.

Viņa skaidroja, ka 25.martā uz ceļa Rēzekne-Daugavpils Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Speciālo operāciju dienesta "Sigma" amatpersonām aizturēja organizētās noziedzīgas grupas 1985.gadā dzimušu vīrieti narkotisko vielu pārvadāšanas laikā, pie personas automašīnā tika atrasts viens kilograms marihuānas.

Kursīte informēja, ka kriminālprocesa gaitā Rēzeknē, dzīvoklī, kas saistīts ar iepriekš aizturēto personu, tika veikta kratīšana, kuras rezultātā tika izņemts nelikumīgi glabāts šaujamierocis, 12 mazkalibra patronas, iepakojums ar marihuānu - aptuveni desmit grami, svari un citi lietiskie pierādījumi.

Kursīte skaidroja, ka aizturētajai personai draud atbildība pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, vai ja tā izraisījusi smagas sekas, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju nepilngadīgai personai, izglītības iestādēs vai to teritorijā, restorānos, kafejnīcās, bāros, publiskās izklaides vai svētku pasākumu norises vietās.

Par to draud brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu