"Starp Latviju un Krieviju ir noslēgti vairāki pašlaik nepieļaujami līgumi." Ārlietu komisija sākusi izvērtēt divpusējos līgumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pieminekļu komplekss Uzvaras parkā atzīts par nedrošu, teritorija ap to ir norobežota
Pieminekļu komplekss Uzvaras parkā atzīts par nedrošu, teritorija ap to ir norobežota Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeimas Ārlietu komisija šodien sāka izvērtēt Ārlietu ministrijas apkopoto informāciju par Latvijas un Krievijas divpusējiem līgumiem.

Sēdē piedalījās arī par līgumu izpildi atbildīgo nozaru ministriju pārstāvji.

Deputāti uzklausīja nozaru ministriju pārstāvju viedokļus par līgumu atbilstību ģeopolitiskajai situācijai saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā un starptautiskās sabiedrības vērstajām sankcijām pret Krieviju.

Komisija aicināja nozaru ministrijas izvērtēt, vai esošajos apstākļos ir iespējams apturēt katra atsevišķa ar Krieviju noslēgtā divpusējā līguma izpildi vai to denonsēt.

Kopumā starp Latviju un Krieviju ir noslēgtie 58 divpusējie līgumi, daži no tiem jau ir zaudējuši spēku.

Komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA) aģentūru LETA informēja, ka nākamnedēļ komisija turpinās izvērtēt Latvijas un Krievijas divpusējos līgumus, lai lemtu par katra konkrēta līguma iespējamo darbības apturēšanu vai denonsēšanu.

Līgumu pārskatīšana ir kā atbilde uz Krievijas agresiju Ukrainā. Karš Ukrainā ļāva pārskatīt iepriekš noslēgtos līgumus ar Krieviju un izvērtēt to nepieciešamību.

Kols uzsver, ka komisija neskata šos līgumus tikai pieminekļa Āgenskalnā dēļ. Viņš norāda, ka starp Latviju un Krieviju ir noslēgti vairāki pašlaik nepieļaujami līgumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu