Latvijā otrdien ieradīsies Eiropas Komisijas lauksaimniecības komisārs Vojcehovskis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Otrdien Latvijā ieradīsies Eiropas Komisijas lauksaimniecības komisārs Janušs Vojcehovskis. EK lauksaimniecības komisārs tiksies ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu (NA).

Tikšanās laikā plānots pārrunāt situāciju lauksaimniecības nozarē Latvijā un Eiropā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Tiek plānots pārrunāt arī Latvijas saņemtos komentārus no EK par Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģisko plānu no 2023.gada.

Kā jau iepriekš norādījis Zemkopības ministrs Gerhards, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Eiropas Savienības (ES) Kopējās lauksaimniecības politikas dalībvalstu stratēģisko plānu saturs ir jāskata vienotā kontekstā ar ģeopolitisko situāciju, turklāt tam jāatbilst gan dalībvalstu un Eiropas ilgtermiņa mērķiem, gan arī jaunajiem izaicinājumiem, ar ko saskaras pasaule.

Vizītes turpinājumā Vojcehovskis kopā ar Gerhardu tiksies ar Latvijas lauksaimnieku nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Pēcpusdienā komisārs kopā ar ministru apmeklēs zemnieku saimniecību "Vaidelotes" Bauskas novada Codes pagastā un zemnieku saimniecību "Rudeņi" Jelgavas novada Sesavas pagastā.

Vizītes noslēgumā amatpersonas, atzīmējot Zemes dienu, Jelgavas novadā Lielplatones muižas vēsturiskajā parkā iestādīs liepas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu