VVD uzdod pārtraukt 21 ķīmisko vielu rezervuāra izmantošanu uzņēmumā "Ovi"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Valsts vides dienests uzdevis pārtraukt 21 ķīmisko vielu rezervuāra izmantošanu uzņēmumā SIA "Ovi" Rīgā, informē VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

VVD atklājis, ka ķīmisko vielu uzglabāšanas uzņēmums "Ovi" Tvaika ielā Rīgā, izmanto rezervuārus, kas nav iekļauti tam izsniegtajā B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujā. Kopumā naftas produktu pārkraušanas un uzglabāšanas uzņēmums vielu uzglabāšanai izmanto 52 tvertnes jeb rezervuārus, no tiem 21 tvertnes darbību VVD uzdevis apturēt.

VVD norāda, ka uzņēmums, izmantojot uzglabāšanas rezervuārus un nesaņemot tiem paredzētu vides atļauju, radījis vides piesārņojuma un potenciālas rūpnieciskās avārijas risku. Atļaujā neiekļautajām tvertnēm nav izvērtēta to darbības atbilstība vides aizsardzības prasībām.

Uzņēmumam uzdots pilnībā iztukšot noteiktās rezervuāru grupas 21 tvertni no tajos uzglabātajām ķīmiskajām vielām, atvienojot tos no tehnoloģisko iekārtu - sūkņu, rezervuāru, cauruļvadu - un citām sistēmām, atverot to tīrīšanai un apkopes vajadzībām paredzētās lūkas. "Ovi" darbību pilnā apmērā varēs atsākt pēc grozījumu veikšanas piesārņojošās darbības atļaujā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ovi" apgrozījums 2020.gadā bija 12 743 532 eiro, zaudējumi - 571 168 eiro. Finanšu rādītāji par 2021.gadu vēl nav publiskoti.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 315 416 eiro. 83,6% uzņēmuma kapitāldaļu pieder SIA "Ovi Holding", bet 16,4% - SIA "Oil".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu