Pārvērtības “Skaistais spēks”: anestezioloģe Jekaterina sevī atmodina pavasara šarmu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau tradicionāli TVNET «Egoiste» uzrunā dāmas pieteikties skaistuma piedzīvojumam, lai, iespējams, būtu starp laimīgajām, kuras izbaudīs lutināšanu pārvērtību procesā. Turpinot sadarbību ar veikalu tīklu Drogas, meklējām sievietes, kuru ikdiena cieši saistāma ar medicīnu. Profesiju, kas vēl nesen, kovidpandēmijā, prasīja dzelzs izturību un teju pēdējos sievietes spēkus. Tieši tāpēc mums šis projekts šķita ļoti nozīmīgs - dāvāt mediķēm sievišķīgas lutināšanas pilnu dienu. Laiks otrajai rakstu "Skaistais spēks" sērijas varonei Jekaterinai.

Stāsts par Jekaterinu Kudrjavcevu

Trīsdesmit četrus gadus vecā Jekaterina Kudrjavceva jau gandrīz četrus gadus strādā par anestezioloģi reanimatoloģi Gaiļezera slimnīcā. Tomēr šī nebija viņas iztēlotā profesija. "Kaut kā jau kopš bērnības zināju, ka mani interesē cilvēks un tas, kas cilvēkā ir "iekšā". Skolā nostiprinājās mana pārliecība, un sāku jau apzināti iet uz mērķi - braukt uz Stradiņu sagatavošanas kursiem. Man bija galvā vīzija, ka būšu plastikas ķirurģe, tāpēc iestājos medicīnas fakultātē. Tomēr, voluntējot operācijās līdzās ķirurgiem, mana pārliecība drīz vien izsīka. Redzot ķirurga fiziski smago darbu - operēt neskaitāmas stundas un paralēli pieņemt svarīgus lēmumus, sapratu, ka tā tomēr nav mana misija," par savu satikšanos ar nākamo profesiju stāsta Jekaterina. Tomēr pieredze operāciju zālēs bija ļoti būtiska, jo tieši te viņa ieraudzīja savu aicinājumu. "Operāciju zālē novēroju, kā strādā anesteziologi, un sāku voluntēt pie viņiem. Nevienu brīdi neesmu nožēlojusi šo izvēli, jo jūtos kā zivs ūdenī."

Foto: Privātais arhīvs

Protams, saruna mūs aizved pie kovida, ko Jekaterina sauc par smagu laiku un balansēšanu uz spēku izsīkuma sliekšņa. "Sākumā bija liela nesaprašana ko darīt. Kā strādāt ar pacientiem, kā organizēt darbu, lai varētu strādāt droši. Nebija izstrādāta algoritma, jo neviens nesaprata, kas tas par vīrusu un cik nopietni situācija jāuztver. Bija daudz jautājumu un bailes... Bija brīži, kad juties tik ļoti nepasargāts un tev ir vēl jāglābj citi. Bet paldies vadībai, kas ātri noreaģēja un radīja algoritmu, pēc kā mums rīkoties un strādāt," stāsta Jekaterina, kurai arī nācās būt kontaktā ar kovida pozitīviem pacientiem." "Operēt, protams, nācās kovidpozitīvus pacientus. Tad bija jāvelk speciālais apģērbs un notika rūpīga gatavošanās. Arī, ja nezinājām, vai pacients ir kovidpozitīvs, smagas traumas gadījumā pieņēmām versiju, ka tas tā ir, un operējām šajos neērtajos aizsargtērpos."

Pandēmijas laiks pagājis vienā stresā un milzīgā nogurumā, bet tāpat Jekaterina uzskata, ka šī profesija ir viņas misija: "Mani kolēģi man ir kā ģimene - mēs kopē esam izgājuši šo pieredzes skolu. Mums pietiek ar vienu skatienu pāri maskai, lai saprastu, ko saki vai vēlies..."

Foto: Privātais arhīvs

Lai gan šķiet, ka kovids mūs vairs neskar, ir cita problēma "Kovida laikā neskaitāmiem pacientiem bija atliktas operācijas, jo prioritāte bija kovids, tagad mums jācīnās ar novēlotu slimības gaitu," uzsver mediķe. 

Ko Jekaterina gaida no pārvērtībām? "Strādājot medicīnā, tu ikdienā esi formā, nekāda ģērbšanās stila tev nav. Nekas nemainās dienu no dienas. Tāpēc es vēlos mēģināt saprast, ko vēl varu ar sevi pamainīt, kā izrauties no rutīnas. Atrast ko sev jaunu - ieraudzīt sevi citā gaismā. Justies ne tikai kā mediķe, bet kā sieviete!"

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtības top!

Jekaterina Kudrjavceva pārvērtībām pieteicās pati, pēc draudzenes ierosinājuma. "Sen jau ko tādu gribējās - pieredzēt paradīzi darba rutīnas vidū," mūs satiekot, savu vēlmi sirsnīgi pauž Jekaterina. Tāpēc ķeramies vērsim pie ragiem un lutināšanas diena sākas ar nepieciešamo produktu izvēli un atlasi veikalā Drogas, lai pārvērtību galvenajai varonei piemeklētu piemērotāko skaistajam piedzīvojumam. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ielaid matos pavasari!

Jekaterina sarunā ar frizieri pauda: lai gan nebaidoties eksperimentēt ar matiem, tomēr šoreiz, pakonsultējoties ar frizieri, tika nolemts neveikt kontrastējošas pārmaiņas, bet paspilgtināt matu krāsas toni. Šim nolūkam tika izvēlēta L’OREAL PREFERENCE ilgnoturīgā  Cool Blonde matu krāsa, 7.1. jeb Iceland tonis. Krāsa nodrošinās vienmērīgu klājumu, vēsu nokrāsu un mirdzumu, kas saglabāsies līdz pat 6 nedēļām. Ja nepieciešams, krāsa nosegs arī sirmos matus. "Mirdzošs, teicams efekts, ko var panākt arī pēc tam krāsojot matus mājas apstākļos. Lai ilgāk saglabātu vēso toni, es iesaku reizi pa reizei matus mazgāt ar šampūnu un balzamu, kas nostiprinās matos vēso toņu atspīdumu," konsultē UNASTYLE friziere Linda Kaklautiņa.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: drogas.lv

https://www.drogas.lv/lv/Kosmetika

Meikaps

Jekaterinai ir nedaudz dehidrēta sejas āda, tāpēc vizāžiste Dagnija uzreiz pārvērtību varonei ieteica ikdienā lieto īpaši mitrinošus sejas ādas kopšanas līdzekļus ar hialuronskābi. REVITALIFT FILLER līnija ar hialuronskābi ir tieši tas, kas nepieciešams, lai radītu mirdzumu un mitrinošu efektu, kā arī sagatavotu ādu tonālā krēma uzklāšanai. Šoreiz make-up meistare uzklāja serumu sejas ādai un speciālu serumu acu zonai. Serums sejai ar 1,5% tīras hialuronskābes atjauno ādas mitrumu, ļaujot tai atgūt apjomu, mirdzumu un jauneklīgāku izskatu, teicami mitrina ādu, rada komfortu visas dienas garumā. Speciālais serums acu zonai mitrina un arī mazina tumšos lokus zem acīm. 

Jekaterinai ir normāla, kombinēta āda, tāpēc sejas pamatam grima meistare uzklāja adaptīvo tonālo krēmu neitrālā tonī. Nedaudz ar korektoru gaišākā tonī izgaišināja acu zonu un sejas centrālo daļu. Tad sekoja daži otas pieskārieni sejas modelēšanai ar pūderi - bronzeri. "Bronzeris ir matēts, un tas lieliski palīdz, ja gaidāma fotosesija. Ar bronzeri akcentēju Jekaterinas vaigu kaulus un sejas ovālu," pastāsta grima māksliniece Dagnija. Veselīgo sejas mirdzumu pārvērtību dalībniecei palīdzēja radīt vaigu sārtums ar izgaismojošu efektu L`OREAL PARIS BLUSH of PARADISE (01 persika tonis). "Īpaši pigmentēts vaigu sārtums acumirklī atsvaidzina tēlu, piešķirot sejai dabisku mirdzumu. Ir divi toņi, šoreiz izvēlējāmies persika, bet pieejams arī rozīgs. Tas jāizvēlas atkarībā no apģērba," skaidro Dagnija. "Šo pašu produktu arī izmantoju acu ēnās, lai atsvaidzinātu arī acu grimu, un uzklāju uz dekoltē zonas."

Acu izteiksmīgumam make-up speciāliste Dagnija izmantoja produktus uzacīm: L`OREAL PARIS Brow Artist vēsi pelēcīgā tonī, kas maigi akcentēja Jekaterinas uzacu formu. Uzacis tika fiksētas ar caurspīdīgu želeju. Uzacu tuša piešķīra uzacīm izteiksmīgu toni, vienlaikus kopjot uzacu matiņus. Birstīte ļauj aizpildīt tās vietas, kur uzacis ir plānākas un retākas. Ērts, saīsināts aplikators un šķiedru birstītes īpašā forma ar spicu galu ļauj detalizēti modelēt uzacu formu.

Savukārt noslēpumaini dūmakainu acu skatienu palīdzēja radīt melns zīmulis ar aplikatoru. Zīmulis ir ar pat 36 stundu noturību un lieliski akcentē acis. Sākumā grima māksliniece uzklāja kontūru, tad izpludināja ar aplikatoru.

Jekaterinai tika izmantota skropstu tuša mākslīgo skropstu efektam, kas plaši atvēra viņas skatienu un teicami pabeidza izteiksmīga acu grima radīšanu. Tušas samtainā tekstūra piešķīra skropstām kuplumu un izsmalcinātu garumu bez salipšanas. "Birstīte atkārto plakstiņa formu, satver un atliec katru skropstu pat acu stūrīšos un rada izteiksmīgu skatienu," norāda Dagnija. 

Lai nevajadzētu rūpēties par lūpu toņa atjaunošanu vakara gaitā, make-up māksliniece Jekaterinai izvēlējās samtainas tekstūras ilgnoturīgu L`OREAL PARIS Infaillible Matte Lip Crayon lūpu zīmuli (tonis: 105). 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Grima autors: L’OREAL make-up speciāliste Dagnija.

Kad lietišķu eleganci sakrustojam ar sievišķīgu romantiku

Jekaterinu pucēja t/c "Origo" stiliste Laura Puncule, un tērps tika izvēlēts no veikala "Reserved": Jekaterina vēlējās iegūt nedaudz romantiskāku, rotaļīgāku tēlu. Ziedi pēc būtības ir rotaļīgi, tāpēc meklējām tieši šādus izstrādājumus.

Pati Jekaterinas būtība ir diezgan strukturēta, sakārtota, lietišķa un korekta, līdz ar to ietērpt varoni pavisam plīvojošā kleitā būtu iešana pret viņas būtību.

Jekaterinai ir lieliska figūra, un viņa var to ar drošu prātu izcelt. Tāpēc izvēlējāmies saīsinātu adītu topu ar brīvi krītošām biksēm un ziedu raksta virsjaku. Akcentam un nelielam asumam izvēlējos spilgtus apavus."

Arī Jekaterina pati bija patīkami pārsteigta par galarezultātu - jo stiliste lieliski esot izjutusi viņu kā personību, tāpēc piemeklētais tērps bijis kā "ķirsītis uz kūkas". 

Jekaterina: es sajutos kā pamodusies pēc divu gadu ilga pandēmijas miega! Manī ienāca pavasaris!

"Pirmkārt, sapņi mēdz piepildīties. Un šis pasākums ir pierādījums tam.  Otrkārt, izrauties no steigas un mierīgi izbaudīt dienu nedēļas vidū man bieži neizdodas. Un, treškārt, tā noteikti ir ļoti laba pieredze! No vienas puses tas bija izaicinājums sev, jo, strādājot par ārsti, ir pierasts visu risināt un kontrolēt pašai - sākot ar darba organizāciju, ārstēšanas plāna izstrādi, beidzot ar iznākuma prognozēšanu un sagaidāmā rezultāta analīzi. Savukārt pārvērtībās bija jāieņem cita pozīcija - šeit es biju vienkārši sieviete, ko visi apkārt mēģināja palutināt!

Kas bija sarežģīti

1. Ļauties! Pasākuma organizatori (kā arī stilisti, frizieri, kosmetologi u.c.) bija nepazīstami cilvēki, neapšaubāmi profesionāļi, tomēr sveši cilvēki ar savu pieredzi un uzskatiem, kādai man jāizskatās. Savā ziņā bija nedaudz neērti un bail, ka mūsu uzskati nesakritīs. Bet rezultāts ļoti pārsteidza - Jekaterina, ko ieraudzīju spogulī pēc vairāku stundu «burvestības», bija eleganta un apbrīnojama un beidzot atgādināja man, kā īstai sievietei jājūtas.

2. Fotografēties! Izrādās, ka nepārtraukti atrasties foto objektīva priekšā ir ļoti grūti (neskatoties uz to, ka fotogrāfs ir ļoti izskatīgs vīrietis). Tas tiešam bija sarežģīti - justies dabiski, kad katru tavu soli mēģina iemūžināt. Īpašs paldies viņam par pacietību, kad nevarēju būt nopietna un nepietiekami augsti turēju degunu!

Ko ieguvu

1. Informāciju! Pie rīta kafijas runājām par jaunumiem, kolēģu darbu citos stacionāros, viņu sajūtam par grūto kovida periodu, ikdienas problēmām. Un tad sākās informācijas plūsma par lietām, ko ikdienā izmantoju tīri intuitīvi,  - izrādījās, ka topiņu nēsāšana arī var būt romantiska, ka pūkaina žakete ir labs akcents ikdienas stilā; ka pareizs matu griezums padara seju izteiksmīgāku (arī matus pēc pareizā griezuma vieglāk ieveidot ikdienā, kas man tagad atvieglo katru rītu, par ko milzīgs paldies frizierim); ka lūpu krāsas tonim ne vienmēr jābūt spilgtam, lai plānas lūpas izskatītos skaisti. 

2. Jaunus paziņas! 10 jauki cilvēki un + 1 draugs feisbukā 9 stundu laikā, tas ir mans rekords! Protams, dienas sākumā visi bijām pavisam sveši, bet pozitīva attieksme un kopīgais mērķis ļoti ātri satuvina cilvēkus! Vakarā, baudot gardas vakariņas, jaukās sievietītes man bija tuvas un pazīstamas.

3. Drosmi! O jā, līdz pēdējam brīdim nevarēju noticēt, ka esmu to izdarījusi - pieteicos un atnācu uz pārvērtībām! Un dienas beigās biju ļoti lepna par sevi, ka atļāvos izmēģināt tik jauku procesu - jaunas sievietes uzplaukumu.

4. Jaunas izjūtas! Pateicoties pārvērtībām, neapšaubāmi esmu iedvesmojusies, tā kā pamodusies pēc ziemas miega (vai divu gadu gara kovida miega), sajūtu sevī Sievieti - laimīgu, pateicīgu, stipru un trauslu vienlaicīgi. Un vēl tagad, rakstot atsauksmi, sajūtu laimi un pavasari kaut kur dziļi krūtīs!

Liels, liels paldies jums visiem par šo jauko iespēju atdzīvināt sevi! Man kā sievietei ārstei tas bija ļoti ļoti nepieciešams. Paldies par jaukajiem vārdiem, jaunām sajūtām, negaidītiem ziediem un dāvanām un jūsu veltīto laiku! Pārnācu mājās ļoti nogurusi, jo izrādās - skaistums arī smags darbs, skaista un ļoti laimīga!"

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtību noslēgumā Jekaterina saņēma arī burvīgus ziedus un dāvanu no mūsu projekta draugiem – veikalu tīkla Drogas.

"Mēs aicinām sievietes vairāk veltīt uzmanību sev un savai iekšējai labbūtībai. Nešaubīties par sevi un savām spējām, bet noticēt, ka ikviena no mums ir unikāla. Izturēties pret sevi ar mīlestību, mīlēt sevi un savu ķermeni. Mums šā projekta mērķis ir, lai dalībnieces ne tikai tiktu lutinātas un sapucētas šajā dienā, bet arī celt viņu pašapziņu. Lai viņas redz, cik katra no dalībniecēm ir īpaša un skaista, apzinoties, ka ikdienā tiek darīts tik atbildīgs un smags un darbs," par iedvesmojošo projektu izsakās AS Drogas sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Otto.

Turpmākajās pārvērtību projekta "Skaistais spēks" sērijās redzēsi, kā pārvēršas mūsu nākamās trīs dalībnieces - Anna un Baiba!

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Projekts tapis sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu