"Latvijas pasts" ukraiņiem pilnvaras pasta sūtījumu saņemšanai noformēs bez maksas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas pasts" Ukrainas valstspiederīgajiem pilnvaras pasta sūtījumu saņemšanai noformēs bez maksas, ziņo "Latvijas pasta" pārstāvji.

Situācijās, kad adresāts kādu iemeslu dēļ nevar pats ierasties pēc pasta sūtījuma, "Latvijas pasts" piedāvā pilnvaras noformēšanu pasta nodaļās.

Pastā atzīmē, ka Krievijas iebrukuma rezultātā Ukrainas teritorijā daudzi Ukrainas iedzīvotāji devušies bēgļu gaitās uz dažādām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, tostarp arī uz Latviju. Ukrainas iedzīvotāji pēc ierašanās Latvijā saņem arī pasta sūtījumus, kas tiek piegādāti ar "Latvijas pasta" starpniecību, bet gadās situācijas, kad kādu iemeslu dēļ pats adresāts nevar saņemt sūtījumu un nepieciešams pilnvarot citu personu.

Šādas pilnvaras iespējams noformēt "Latvijas pasta" nodaļās, un, lai nodrošinātu Ukrainas bēgļu integrāciju un uzturēšanos Latvijā, "Latvijas pasts" pieņēmis lēmumu Ukrainas valstspiederīgajiem pilnvaras pasta sūtījumu saņemšanai noformēt bez pakalpojuma maksas.

Pilnvaru pasta sūtījumu saņemšanai iespējams noformēt jebkurā pasta nodaļā, uzrādot pasi vai personas apliecību un norādot pilnvarotās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu. Pilnvarai iespējams izvēlēties termiņu - pilnvarot uz noteiktu laiku, vai noformēt to kā beztermiņa pilnvaru. Lai noformētu pilnvaru, nav nepieciešama pilnvarotās personas klātbūtne. Vienā pilnvarā drīkst norādīt tikai vienu pilnvarnieku. Ja klients vēlas pilnvarot vairākas personas, par katru personu jānoformē atsevišķa pilnvara.

Pilnvarotā persona var saņemt sūtījumus piegādes adresē vai pasta nodaļā, uzrādot pilnvaru un bēgļa personu apliecinošu dokumentu.

"Latvijas pasts" ukraiņu bēgļiem bez maksas nodrošina arī konta atvēršanu Pasta norēķinu sistēmā, par konta atvēršanas pamatu izmantojot bēgļa personu apliecinošu dokumentu.

Tāpat ir noteikta vienkāršota kārtība, kā Ukrainas iedzīvotājiem saņemt pasta sūtījumus ar personiskajām mantām. Ja Ukrainas pilsonim no Ukrainas uz Latviju nosūta sūtījumu ar viņa personiskajām mantām, no "Latvijas pasta" tiek saņemts aicinājums par muitojamu sūtījumu, taču muitas deklarācija nav jāaizpilda un nodokļi nav jāmaksā.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu