"Ryanair" brīdina par aviobiļešu cenu kāpumu vasarā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paul Hanna

Lielā pieprasījuma pēc brīvdienām Eiropas pludmalēs dēļ šovasar pieaugs aviobiļešu cenas, paziņojusi aviokompānija "Ryanair".

Aviokompānijas vadītājs Maikls O'Līrijs raidasabiedrības BBC raidījumā "Today" prognozēja, ka cenas līdz jūnijam būs zemākas, salīdzinot ar pirmspandēmijas līmeni, taču piebilda, ka,

"balstoties uz aptuveni 50% no visām rezervācijām, mēs sagaidām, ka cenas vasarā pieaugs par augstu viencipara procentu".

Viņš sacīja, ka šajā vasaras maksimuma periodā cenas būs augstākas, jo ir  liels pieprasījums pēc Eiropas pludmalēm, un šis cenu pieaugums turpināsies. Vienlaikus "Ryanair" vadītājs pieļāva, ka nākamajā ziemas sezonā lidojumu cenas varētu būt zemas, taču vēl ir pāragri spriest, vai šīs prognozes piepildīsies, ņemot vērā situāciju Eiropas ekonomikā.

Pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.aprīļa līdz šā gada 31.martam, uzņēmums pārvadājis 97,1 miljonu pasažieru. Salīdzinājumam - iepriekšējā finanšu gadā stingro Covid pārvietošanās ierobežojumu dēļ aviokompānija pārvadāja vien 27,5 miljonus pasažieru. Savukārt šajā finanšu gadā "Ryanair" cer pat pārsniegt pirms pandēmijas apmērus, pārvadājot 165 miljonus pasažieru.

Aviokompānija "Ryanair" pirmdien arī informēja, ka iepriekšējais finanšu gads noslēgts ar zaudējumiem 355 miljonu eiro apmērā. Kompānijā skaidroja, ka par spīti Covid ierobežojumu atcelšanai uzņēmuma darbību ir ietekmējis omikrona vīrusa variants un karš Ukrainā. Vienlaikus atzīmēts, ka "Ryanair" zaudējumi ir mazāki nekā gaidīts, turklāt krietni sarukuši salīdzinājumā ar iepriekšējā finanšu gadā piedzīvotajiem (1,02 miljardi eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu