Pasliktinājusies "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" ekonomiskā situācija; lems par darbības ekonomisko perspektīvu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Sakarā ar strauju produkcijas pasūtījumu kritumu pasliktinājusies Daugavpils pievadķēžu ražotāja "Ditton pievadķēžu rūpnīca" ekonomiskā situācija, tāpēc uzņēmuma akcionāri jūnija beigās lems par uzņēmuma darbības ekonomisko perspektīvu, liecina paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

2022.gada 2.martā "Ditton pievadķēžu rūpnīca" informēja par iespējamo negatīvo ietekmi, kādu uz uzņēmumu var atstāt ekonomisko un politisko procesu ietekmē rūpnīcas darbības tirgos notikušās izmaiņas.

Sakarā ar neprognozējamu izejvielu un materiālu cenu pieaugumu un produkcijas konkurētspējas samazināšanos tās pašizmaksas pieauguma dēļ, ņemot vērā ražošanas izmaksu (pašizmaksas) pieaugumu, kā arī sakarā ar Eiropas Savienības īstenoto sankciju politiku, "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" ekonomiskā aktivitāte tās tradicionālajos tirgos tika samazināta līdz pat 50%. Turklāt ne uzņēmuma partneri, ne arī ražotā produkcija nav iekļauti sankciju sarakstos.

Šobrīd "Ditton pievadķēžu rūpnīca" ir spiesta informēt savus akcionārus, investorus un citus finanšu instrumentu tirgus dalībniekus par uzņēmuma ekonomiskās situācijas pasliktināšanos sakarā ar produkcijas strauju pasūtījumu apjoma kritumu, ko izraisa iepriekš minēto iemeslu kopums.

Turklāt "Ditton pievadķēžu rūpnīca" atzīmē, ka šie procesi nav saistīti ar uzņēmuma darbību, ar tā produkcijas kvalitātes pasliktināšanos vai klientu neapmierinātību, bet gan ir radušies ārēju iemeslu dēļ, kurus "Ditton pievadķēžu rūpnīca" īstermiņā nav spējīga atrisināt ar saprātīgiem un tai pieejamiem līdzekļiem.

Ņemot vērā to, ka "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" ekonomiskā situācija būtiski ierobežo uzņēmuma maksātspēju, un "Ditton pievadķēžu rūpnīca" nevarēs apmierināt visu kreditoru prasījumus, uzņēmuma valde kārtējās noguldītāju akcionāru sapulces darba kārtībā iekļāvusi papildus jautājumu "Ekonomiskā situācija "Ditton pievadķēžu rūpnīcā" un "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" turpmākās darbības perspektīvas".

Uzņēmuma kārtēja akcionāru sapulce sasaukta 27.jūnijā plkst.9 sabiedrības administratīvajās telpās Višķu ielā 17, Daugavpilī.

Akcionāru sapulces darba kārtībā iepriekš bija iekļauta 2021.gada pārskata apstiprināšana un lēmums par 2021.gada peļņas sadali.

Jau ziņots, ka "Ditton pievadķēžu rūpnīca" pagājušajā gadā strādāja ar 5,275 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas par 16,1% vairāk nekā 2020.gadā, kā arī kompānija guva 130 734 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Pagājušajā gadā "Ditton pievadķēžu rūpnīca" eksportēja 84% no saražotās produkcijas, tostarp 47% uz Austrumu tirgiem, bet 37% - uz Rietumu tirgiem. Latvijā realizēti 16% saražotās produkcijas.

Pēc uzņēmuma sniegtajiem datiem, "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" lielākie akcionāri ir 2016.gadā mirušais Eduards Zavadskis (20%), 2021.gadā mirušais Vladislavs Drīksne - 19,92%, SIA "MAX Invest Holding" - 13,63%, SIA "Maleks S" - 13,56% un SIA "Dvinsk MNG" - 9,46%. Uzņēmuma rīcībā nav informācijas par akciju sadalījumu starp Zavadska un Drīksnes mantiniekiem, kā arī to iegrāmatojumiem viņu finanšu instrumentu kontos.

Uzņēmuma akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu