Foto Centrāltirgū uzstādīti pazemes atkritumu konteineri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" trešdien, 25. maijā, prezentēja Rīgas Centrāltirgū uzstādītos pazemes atkritumu konteinerus, kas ir funkcionāls atkritumu apsaimniekošanas risinājums pilsētas infrastruktūrā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pazemes konteineri atrodas Rīgas Centrāltirgus slēgtajā teritorijā pie ēkas Maskavas ielā 1.

Pazemes atkritumu konteineri izbūvēti pēc "Clean R" iniciatīvas, uzņēmumam sedzot arī visas infrastruktūras izveides izmaksas.

Rīgas Centrāltirgū kopumā izbūvēti astoņi pazemes konteineri ar trīs kubikmetru ietilpību - seši nešķirotiem sadzīves atkritumiem un divi bioloģiskajiem atkritumiem.

Lielākas ietilpības pazemes konteineri ļauj tirgum atbrīvot teritoriju no 21 līdzšinējā atkritumu konteinera, vienlaikus būtiski retāk organizējot atkritumu izvešanu. Pazemes konteineri mazina arī risku, ka atkritumus varētu iznēsāt vējš vai putni, skaidro "Clean R" pārstāvji.

Līdz ar jaunās infrastruktūras izbūvi Rīgas Centrāltirgus apņēmies būtiski kāpināt bioloģisko atkritumu šķirošanas apjomus.

Kompānija "Clean R" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs - Guntars Kokorevičs.

2020.gadā "Clean R" strādāja ar 41,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 43,2% un bija 4,407 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu