KP atļauj degvielas mazumtirgotājam "Kool Latvija" iegādāties "Gotika auto"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Konkurences padome (KP) atļāvusi degvielas mazumtirgotājam SIA "Kool Latvija" iegādāties degvielas mazumtirdzniecības uzņēmumu SIA "Gotika auto", otrdien informēja KP pārstāvji.

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc 26.maijā pieņēma lēmumu atļaut "Kool Latvija" iegūt izšķirošu ietekmi pār "Gotika auto" aktīviem, iegūstot īpašumā vairākas degvielas uzpildes stacijas.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un iestādes rīcībā esošo informāciju KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki.

"Kool Latvija" pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka uzņēmums iegādāsies "Gotika auto" piederošo 27 degvielas uzpildes staciju tīklu, un, pabeidzot apvienošanos, "Kool Latvija" pārvaldīs vismaz 37 degvielas uzpildes stacijas Latvijā.

"Kool Latvija" valdes loceklis Sandis Šteins norāda, ka šis darījums paver jaunas perspektīvas "Gotika auto" biznesa klientiem,

jo viņi iegūs piekļuvi "Olerex" starptautiskajam tīklam un tā priekšrocībām. Drīzumā "Kool Latvija" piedāvās arī "Olerex" starptautiskās lojalitātes kartes, kas tiek apkalpotas 5000 degvielas uzpildes stacijās 10 valstīs.

Savukārt "Gotika auto" valdes loceklis Staņislavs Raspopovs pauž, ka no tīkla pārdošanas iegūtie līdzekļi tiks izmantoti, lai finansētu jaunos projektus "FinTech" nozarē.

Šteins iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka kompānija plāno ar laiku pārņemt visas ar "Gotika" zīmolu strādājošās degvielas uzpildes stacijas, un tās pārveidot atbilstoši "Kool" standartam.

"Kool Latvija" plāno pārņemt visus "Gotika auto" aktīvus.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, 2022.gada pirmajā ceturksnī "Kool Latvija" bija astotais lielākais komersants pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra, bet "Gotika auto" - desmitais lielākais.

"Kool Latvija" apgrozījums 2020.gadā bija 13,691 miljons eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 1,094 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānijas 2021.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti. Kompānija "Kool Latvija" reģistrēta 2016.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,24 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Igaunijas degvielas uzpildes staciju tīkla "Olerex" grupas holdingkompānijai "Aqua Marina".

Savukārt "Gotika auto" apgrozījums 2020.gadā bija 19,098 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 84 694 eiro. Uzņēmums reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 620 735 eiro. Kompānija pieder Tatjanai Raspopovai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu