"Rīgas dzirnavnieks" šogad iepirks divas reizes vairāk auzu nekā pērn

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Graudu pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas dzirnavnieks" šogad plāno iepirkt divas reizes vairāk auzu nekā pērn, kad no zemniekiem tika iegādātas 17 000 tonnas šīs kultūras, informēja "Rīgas dzirnavnieka" pārstāve Rūta Grikmane.

Tāpat viņa norādīja, ka uzņēmums ir gatavs šogad palielināt visu graudaugu iepirkuma apjomu, galvenokārt fokusējoties uz auzu iegādes palielināšanu. Jau tagad esot sākti preventīvi darbi, lai augustā un septembrī uzņemtu maksimāli daudz graudaugu, uzpildot tam paredzētās silosa tipa graudu glabātuves jeb graudu uzglabāšanas torņus.

Pašreiz izveidota sadarbība arī ar īpašu alpīnistu grupu, kuri veic attīrīšanas darbus, kā arī dezinfekciju, lai tādējādi nodrošinātu to, ka glabātuves ir gatavas jaunās ražas pieņemšanai un glabāšanai.

"Ražas pieņemšanas laikā tiek piesaistīti papildu darbinieki, kuri ir liels atbalsts, jo ražas apjomi ierasti ir lieli un elevators strādā līdz pat 18 stundām katru dienu," sacīja "Rīga dzirnavnieka" tirdzniecības un loģistikas direktore Iveta Švarce.

Apzinoties darba specifiku un to, ka zemniekiem īsā laika posmā jānovāc visa raža, ko nepieciešams gan uzglabāt, gan nodrošināt ar pirmapstrādi, izmantojot kaltes, "Rīgas dzirnavnieks" piedāvā saviem sadarbības partneriem arī kaltes pakalpojumu.

"Lielākajai daļai zemniekiem pašiem ir iespēja kaltēt graudus pie sevis, mūsu pakalpojums ir interesants arī viņiem, jo mēs palīdzam atbrīvot kaltes citām kultūrām, kas īpaši svarīgi gadījumos, ja graudu apjoms ir liels un tos nav kur uzglabāt," sacīja Švarce.

Tāpat Švarce piebilst, ka pieņemot graudus, tiek veiktas ekspresanalīzes uz vietas, tādējādi pārbaudot to mitrumu, proteīnu, tilpummasu un citus rādītājus, lai pēc tam graudus sašķirotu atbilstoši to kvalitātei.

"Rīgas dzirnavnieka" pārstāvji ir pārliecināti, ka Latvijas tirgum noteikti pietiks produkcijas, jo primāri uzņēmums fokusējas uz vietējo tirgu un tikai tad izvērtē eksportēšanas iespējas.

Pērn "Rīgas Dzirnavnieks" kviešu, auzu, rudzu graudus iepirka 52 000 tonnu apjomā, savukārt saražots tika vairāk nekā 43 000 tonnu produkcijas, no kurām eksportēti tiek tikai nedaudz virs 2000 tonnu produkcijas.

Uzņēmums turpina meklēt sadarbības partnerus, kā arī saglabāt veiksmīgas attiecības ar jau esošajiem.

Jau vēstīts, ka "Rīgas dzirnavnieka" apgrozījums 2020.gadā bija 24,119 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi veidoja 372 571 eiro.

Kompānija "Rīgas dzirnavnieks" reģistrēta 1991.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro. "Rīgas dzirnavnieks" ražo graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece". "Rīgas dzirnavnieks" ir daļa no "Baltic Mill" grupas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu