"Tvnet grupa" apgrozījums pērn pieaudzis par 33,1%

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Interneta portāla "tvnet.lv" pārvaldītāja SIA "Tvnet grupa" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.maija līdz 2022.gada 30.aprīlim, bija 3,74 miljoni eiro, kas ir par 33,1% vairāk nekā gadu iepriekš, un peļņa bija 193 717 eiro pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā skaidrots, ka 2021.gads uzņēmumam ir nesis iepriekš prognozēto izaugsmi, un apgrozījuma pamatu veido reklāmas ienākumu izaugsme, piesaistītie granti redakcionālā satura projektu realizācijai, kā arī arvien būtiskāku daļu veido maksas satura ienākumi "Tvnet grupa" zīmolā "Klik".

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā pēdējos divos finanšu gada mēnešos bijis ienākumu kritums, kas izpaudās kā maksas satura abonentu aktivitātes samazinājums, kā arī reklāmdevēju kampaņu apturēšanā vai iesaldēšanā, tomēr kopā visā pagājušajā finanšu gadā uzņēmums ir spējis palielināt apgrozījumu, kā arī atkārtoti sasniegt vēsturiski labāko EBITDU jeb peļņu pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas - 360 997 eiro.

"Tvent grupa" ilgtermiņā plāno investēt tehniskās platformas vizuālajās izmaiņās, kā arī mākslīgā intelekta rīkos, lai veicinātu gan personalizētu ērtību lasītājiem, gan ieguvumus reklāmdevējiem definēto biznesa plānu sasniegšanu, tādējādi sekojot līdzi arī pasaules lielāko mediju tehnoloģiskajām tendencēm.

Uzņēmums arī plāno turpināt diversificēt ienākumus, izglītojot un nostiprinot sabiedrības ieradumu atbalstīt neatkarīgu žurnālistiku, tādējādi pārsniedzot savu pirmo 10 000 abonentu slieksni tiešsaistes žurnāla zīmolā "Klik".

"Tvnet grupa" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.maija līdz 2021.gada 30.aprīli, bija 2,808 miljoni eiro un zaudējumi sasniedza 140 173 eiro. "Tvnet grupa" pieder Igaunijā reģistrētajai AS "Postimees Grupp".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu