Mācies angļu valodu bez maksas, kaut sēžot pludmalē

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Mācīties angļu valodu katru dienu pilnīgi bez maksas no jebkuras vietas pasaulē, turklāt pozitīvā, motivējošā un viegli izprotamā veidā – tas izklausās pārāk labi, lai būtu ticami. Bet, izrādās, tas patiešām ir iespējams! Lasi tālāk, lai uzzinātu, kā vari bez maksas uzlabot savas angļu valodas zināšanas, braucot vilcienā, pļaujot zāli vai pat sauļojoties pludmalē.

Nevar noliegt, ka kovids mūsu ikdienā ir ieviesis daudz pārmaiņu. Kaut gan daudzas no tām bija ar mīnusa zīmi, taču ir arī savi plusi - šo grūto laiku radoši prāti ir mācējuši izmantot lietderīgi. Tā, piemērama, mājsēdes laikā ir radies kāds īpašs projekts, kas nu ik dienas pulcē, palīdz, motivē un apmāca jau vairāk nekā 15 tūkstošus sekotāju Instagram un gandrīz 6 tūkstošus sekotāju Facebook platformā.

Teach_Ivita projekts, kuru īsteno valodu mācību centra “BaltImage” īpašniece, vadītāja un angļu valodas pasniedzēja Ivita Ozola, aizsākās 2021. gada janvārī, kad tika radītas divas Teach_Ivita lapas – Instagram un Facebook platformās. Projekts izrādījās īsts veiksmes stāst, savu pirmo darbības gadu noslēdzot ar apaļu 10 tukstošu sekotāju pulku, turklāt Teach_Ivita lapām katru dienu pievienojās arvien jauni mācīties gribētāji.

Kā notiek mācību process

Kas tad notiek Teach_Ivita sociālo tīklu vietnēs , ko tur var darīt un uzzināt? Projekts Teach_Ivita orientējās uz pieaugušo angļu valodas apmācībām, rūpējoties par dažādu līmeņu valodas apguvējiem - no pilnīgiem iesācējiem, līdz tiem, kuri ar angļu valodu ir uz “tu”. Katru dienu sociālo tīklu lapās tiek ievietoti ieraksti vai mini video, kas īsā, vienkāršā un saprotamā veidā:

  • Stāsta par dažādām gramatikas tēmām;
  • Sniedz nedēļas vārdu krājumu par kādu ikdienā nepieciešamu tēmu vai daudziem darbā tik nepieciešamās lietišķās angļu valodas tēmu;
  • Iepazīstina ar dažādiem ikdienā lietojamiem izteicieniem, kā arī izskaidro starpību starp līdzīgiem un bieži mulsinošiem vārdiem.

Turklāt Instagram īsajos stāstiņos jeb storijos katru rītu var atrast valodas uzdevumu šai dienai, bet nākošās dienas rītā tiek ievietota ne tikai pareizā atbilde, bet arī skaidrojums, kāpēc būtu jālieto konkrētā gramatikas forma.

Angļu valodas špikeri - gan lieliem, gan maziem

Papildus šim projektam tiek piedāvātas arī visiem jau ierastās maksas online mācības gan individuāli, gan grupās, gan gramatikas, gan sarunvalodas, gan citu valodas prasmju attīstīšanai. Lai atvieglotu angļu gramatikas apguvi gan lieliem, gan maziem, divu gadu laikā Ivita Ozola jeb Teach_Ivita kopā ar “MC BaltImage” vizuālo dizaineri Brigitu Medni ir radījušas jau veselus trīs “My English Helpmate” angļu valodas gramatikas špikerīšus. Šobrīd ir pieejami trīs veidu špikerīši:

“My English Helpmate. Tenses.” – 20 gramatisko kartīšu komplekts, kas veido pārskatu par angļu valodas gramatisko laiku sistēmu, parādot to gan kopskatā, gan atsevišķi izskaidrojot katra gramatiskā laika izmantošanu, veidošanu un struktūru.

“”My English Helpamte. Modal verbs.” – 16 gramatisko kartīšu komplekts, kas veido pārskatu par angļu valodas modālo darbības vārdu sistēmu, parādot to gan kopskatā, gan atsevišķi izskaidrojot katra modālā darbības vārda izmantošanu, veidošanu un struktūru.

“My English Helpmate. Questions.” – 19 gramatisko kartīšu komplekts, kas veido pārskatu par jautājumu veidošanu angļu valodas, atsevišķi izskaidrojot katra jautājuma veida izmantošanu, veidošanu un struktūru.

Visi trīs kartīšu komplekti ir pasūtāmi gan “MC BaltImage” mājas lapā – www.mcbaltimage.lv, gan arī nopērkami jebkurā Jāņa Rozes vai Latvijas Grāmatas/grāmatnīcas “Globuss” veikalā visā Latvijā.

Ja arī tu vēlies mācīties angļu valodu katru dienu no jebkuras vietas pasaulē pilnīgi bez maksas, tad ieskaties un, ja patīk tas, ko redzi, pievienojies Teach_Ivita lapām sociālajos tīklos. Uz tikšanos Facebook un Instagram!

 
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu