51% Latvijas uzņēmumu pielāgojuši mājaslapas mobilajām ierīcēm, liecina aptaujas dati

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Šobrīd vairāk nekā pusei jeb 51% Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu mājaslapu dizains ir pielāgots mobilajām ierīcēm, liecina tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tele2" veiktā Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu aptauja.

Aptaujā secināts, ka pēdējo gadu laikā par 42% pieaudzis uzņēmumu skaits, kas pielāgojuši mājaslapas mobilajām ierīcēm.

Kā galvenos iemeslus, kādēļ pēdējo gadu laikā mājaslapas ir pielāgotas mobilajām ierīcēm, uzņēmēji atzīst ērtu pieejamību klientiem un iespēju piesaistīt un apkalpot vairāk klientu.

"Tele2" komercdirektors Raivo Rosts norāda, ka Covid-19 izraisītā pandēmija un ierobežojumi lika daudziem uzņēmumiem pārdomāt, cik pieejami un ērti sasniedzami viņi ir klientiem digitālajā vidē, jo tas bija izdzīvošanas jautājums.

Aptaujas dati rāda, ka divu gadu laikā vairāk nekā dubultojies to mazo un vidējo uzņēmumu skaits, kas uzskata, ka mājaslapu dizaina pielāgošana mobilajām ierīcēm ļauj piesaistīt vairāk klientu un trīskāršojies to uzņēmumu skaits, kas saredz iespēju gūt lielākus ienākumus.

Savukārt ceturtajai daļai jeb 25% uzņēmumu, kuriem ir mājaslapas, tās nav pielāgotas mobilajiem telefoniem, secināts aptaujā.

Starp uzņēmumiem, kuru mājaslapas nav pielāgotas mobilajām ierīcēm, 35% apsver to izdarīt nākotnē - 8% to darīs noteikti, bet 27% atzīst, ka to visticamāk darīs.

Aptauju šī gada jūnijā veica mārketinga pētījumu kompānija "Berg Research", aptaujājot 313 mazos un vidējos uzņēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu