"Tet" grupas apgrozījums šogad pieaudzis par 21%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Telekomunikāciju uzņēmuma "Tet" grupas apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 134,4 miljoni eiro, kas ir par 21% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Tostarp grupas apgrozījums eksportā 2022.gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar 2021.gada pirmo pusgadu pieaudzis par 16%.

Tāpat kompānijā norāda, ka, uzņēmumiem un iestādēm pievēršot arvien lielāku uzmanību informācijas tehnoloģiju (IT) drošībai, par 72% pieaudzis drošības risinājumu apgrozījums.

"Situācija Latvijas uzņēmējdarbības vidē joprojām saglabājas mainīga, kas prasa spēju dinamiski pielāgoties arī pakalpojumu sniedzējiem. Īpaši to izjūtam kiberdrošības jomā, kas, pieaugot uzbrukumu skaitam iestāžu un uzņēmumu interneta vietnēm, kļūst arvien pieprasītāks pakalpojums. Savukārt, pieaugot elektroenerģijas izmaksām, iedzīvotāju vidū ļoti aktuāla ir saules paneļu uzstādīšana, ko sākām nodrošināt šogad," min "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.

"Tet" pārstāvji arī atzīmē, ka televīzijas platformas "Tet+" klientu skaits šogad pirmajā pusgadā ir pieaudzis par 36%. Tāpat, pēc Covid-19 krīzes, ir atguvusies reklāmas nozare, un "Tet" grupas reklāmas biznesa apmēri auguši par 55%, salīdzinot ar 2021.gada pirmo pusgadu.

Pateicoties jauniem izbūves projektiem Latvijā un Vācijā, par 25% pieaudzis kompānijas grupas apgrozījums būvniecības segmentā, kā arī izaugsme atgriezusies apmācību biznesā, kas atgūstas no iepriekšējos gados piedzīvotās krīzes.

Kompānijā arī atgādina, ka šogad maija beigās "Tet" grupai pievienojās SIA "Telia Latvija".

Jau vēstīts, ka "Tet" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 253,253 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 5,1% - līdz 28,852 miljoniem eiro. Vienlaikus pašas "Tet" apgrozījums 2021.gadā bija 200,618 miljoni eiro, kas ir par 12,5% vairāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 11% un bija 26,778 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu