Pie aizturētām personām Latgalē atrod nelegālus tabakas izstrādājumus, narkotikas un degvielu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas (VP) Latgale reģiona pārvaldes (LRP) Daugavpils iecirkņa veica vairākas kratīšanas, kuru laikā tika izņemta degviela, tabakas izstrādājumi ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu un narkotiskās vielas - amfetamīns, informē policijas pārstāve Lāsma Kursīte.

Saistībā ar akcīzes nodokļa apliekamo preču nelikumīgu apriti Augšdaugavas novada Medumu pagastā VP aizturēja 1992.gadā dzimušu sievieti, pie kuras automašīnā tika atrasti 18 880 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu, kā arī tika izņemti 700 litri degvielas.

VP sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar probācijas uzraudzību, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu.

14.jūlijā Daugavpils iecirkņa likumsargi, veicot operatīvos pasākumus saistībā ar nelikumīgu vielu un priekšmetu nodošanu personām, kuras ievietotas īslaicīgās aizturēšanas un ieslodzījuma vietās, Daugavpilī aizturēja 1962.gadā dzimušu sievieti, kura apmeklējuma laikā mēģināja ieslodzījumā esošai personai nodot narkotiskās vielas. Kratīšanas laikā tika izņemti divi grami baltas pulverveida vielas, kas varētu būt amfetamīns.

Kursīte informēja, ka saistībā ar notikušo sievietei draud kriminālatbildība par mēģinājumu nodot personai, kura ievietota īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietās, narkotiskās vai psihotropās vielas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Dienu vēlāk likumsargi saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti Daugavpilī aizturēja 1987.gadā dzimušu vīrieti, pie kura tika atrasti un izņemti aptuveni četri grami baltas pulverveida vielas, kas varētu būt amfetamīns.

Šajā pašā dienā likumsargi saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti Daugavpilī aizturēja vēl vienu personu - 1992.gadā dzimušu vīrieti, pie kura tika atrasts aptuveni viens grams amfetamīna.

Abos gadījumos personām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar probācijas uzraudzību, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, visām izņemtajām vielām nozīmētas ekspertīzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu