"Mēli var norīt!" - māsas, pie kurām gribas atgriezties atkal

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X

Talsu konditorejas “Māsas” nosaukums pats pačukst priekšā, ka šis ir ģimenes uzņēmums, kurā četras entuziastiskas māsas ielikušas savu sirdi un radošo izdomu, lai pārsteigtu ne tikai vietējo garšu kārpiņas ar pasakaini gardām kūkām, bet arī ļaudis no tuvākiem un tālākiem novadiem.

Vietējie zina, ka pēc māsu kūkām jānāk laicīgi, un ne velti, jo gardumi ātri vien pazūd no stikla vitrīnām. Arī mūsu viesošanās laikā vienu brīdi konditorejā pat izveidojas rinda.

Ikdienā šeit nesaimnieko visas māsas – Rebeka Dragūne, Natalija Dragūne, Laine Jekuma un Beate Šteinberga. Šeit rosās tikai Laine, kura ir konditorejas saimniece, kā arī viņas čaklās palīdzes - Kristīne, Dina un Karlīna, kuras arī ir teju kā ģimenes locekles. Pārējās māsas brauc palīgā savā brīvajā laikā - sestdienās.

Gardā biznesa pirmsākumi

Konditorejas pirmsākumi rodami pirms vairāk nekā pieciem gadiem. “Mums ēšanas un gatavošanas kults sākās 15, 16 gadu vecumā. Tad jau bija tas puišu laiks, kad viņiem bija jāiepatīkas. Tā mēs ar māsu sākām gatavot kūkas un mazus desertus, piemēram, saldo bruneti, kukurūzu ar karameli un citus,” stāsta Laine. “Man gatavot vienmēr ir paticis.

Savulaik mammai pankūkas palīdzēju cept, bet lai es uzskatītu kūku gatavošanu par savu profesiju – man taču tāda doma nekad nebūtu ienākusi galvā!”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu