"Tele2" uz pusi samazinās SIM karšu plastmasas ietvaru (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Mobilo sakaru operators "Tele2" uz pusi samazinās SIM karšu plastmasas ietvaru, kas samazinās plastmasas apjomu par vienu tonnu gadā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Tele2" visiem klientiem Latvijā ir sācis izsniegt SIM kartes ar jaunu iepakojumu. Šāds lēmums ļaus samazināt plastmasas daudzumu, kas tiek izmantots SIM karšu ražošanā, par aptuveni 50% jeb vairāk nekā vienu tonnu gadā, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Kopumā katru gadu uzņēmums klientiem izsniedz aptuveni pusmiljonu jaunu SIM karšu, kas līdz šim bija ievietotas vizītkaršu izmēra plastmasas ietvarā.

"Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs uzsver, ka uzņēmumu ilgtspējas centieniem jāiet roku rokā ar uzņēmuma pamatdarbību, jo tikai tā iespējams dot pienesumu vienlaikus gan uzņēmumam, gan sabiedrībai kopumā. Rūpējoties par apkārtējo vidi, kompānija modernizē mobilo sakaru bāzes stacijas, kas patērē aptuveni 99% no kopējā "Tele2" elektroenerģijas patēriņa, lai tās būtu energoefektīvākas.

Tāpat šogad ar saules paneļiem "Tele2" aprīkos aptuveni 20 mobilo sakaru bāzes stacijas, kā arī turpinās investēt pakalpojumu un iekšējo procesu digitalizācijā, kas samazinās iztērētā papīra un degvielas apjomus.

"Tele2" savos klientu apkalpošanas centros plastmasas maisiņus aizstājis ar papīra maisiņiem, kas ražoti, izmantojot 100% atjaunojamos energoresursus. Tas būs būtisks plastmasas samazinājums, jo gadā "Tele2" klientiem izdalīto plastmasas maisiņu apjoms veido ap 700 kilogramiem.

"Tele2 AB" grupa ir pirmais mobilo sakaru operators Ziemeļeiropā un Baltijā, kas savā pamatdarbībā ir klimatneitrāls. "Tele2" iepērk 100% atjaunojamo enerģiju un kompensē atlikušās siltumnīcefekta gāzu emisijas, kas saistītas, piemēram, ar uzņēmuma automašīnām. Tāpat "Tele2" iepērk Latvijā ražotu elektroenerģiju no 100% atjaunojamajiem energoresursiem. Ņemot vērā pandēmijas izraisītos ierobežojumus un biznesa klientu apkalpošanu attālinātā režīmā, "Tele2" ir izdevies par aptuveni 15% samazināt degvielas patēriņu. Vēl gadu iepriekš samazinājums bija 60%.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu