Foto 800 miljonus dolāru vērts pamests atrakciju parks Turcijā kā pliķis sejā valdošajai partijai (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X

Milzu dinozauru un robotu modeļi, kā arī citas atrakcijas nu rada postapokaliptisku noskaņu pamestā izklaides parkā Turcijas galvaspilsētā Ankarā. Šīs pilsētas mērs ir opozīcijas partijas pārstāvis, kurš pamesto izklaides parku izmanto kā piemēru valdības izšķērdībai pagātnē, ziņo “Reuters”.

Vien pirms trim gadiem Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans atklāja milzīgo atrakciju parku Ankarā. Tas notika neilgi pirms pašvaldību vēlēšanām, kurās viņa pārstāvētā un pie varas esošā partija piedzīvoja sakāvi.

Šomēnes, pēc divus gadus ilgušām tiesvedībām, tiesa lēma, ka “Ankapark” projekts ir jāvada jaunajai pilsētas domei, kur pie varas ir opozīcijā esošā CHP partija. Pats parks tika slēgts drīz pēc tā atklāšanas, jo tas nesa lielus zaudējumus.

CHP pārstāvošais Ankaras mērs Mansurs Javass uzsver, ka “Ankapark” projekts ir lielisks piemērs tam, kā izšķērdēt nodokļu maksātāju līdzekļus, jo kopējās projekta izmaksas ir lēšamas ap 800 miljoniem dolāru, ko vērtīgāk būtu bijis izmantot sociāli noderīgākiem projektiem.

“Par šādu naudu būtu iespējams uzbūvēt ap 15 000 sociālo mājokļu vai kopmītnes vairākiem simtiem studentu, kā arī nodrošināt citas Ankaras iedzīvotāju vajadzības,”

teica Javass pēc tiesas sprieduma, kas viņa vadītajai pašvaldībai ļauj pārņemt “Ankapark” savā vadībā.

Javasa komentāri nav glaimojoši Turcijā pie varas esošajai “Taisnības un attīstības” (AK) partijai, it īpaši tuvojoties nākamgad paredzētajām prezidenta un parlamenta vēlēšanām. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka atbalsts Erdoganam un AK partijai ievērojami sarūk. Šis politiskais spēks Turcijā pie varas ir bijis teju 20 gadus.

Parkā esošie dinozauru modeļi, kā dēļ parks arī kļuva slavens, tagad ir pamesti un aizņem milzīgu platību, kas atbilst aptuveni 120 futbola laukumiem.

Kopumā parka izbūve prasīja sešus gadus, un šī projekta idejas autors bija bijušais Ankaras mērs, AK partijas pārstāvis Melihs Gokčeks. Atklāšanas ceremonijā Erdogans sacīja, ka parks ļaus pašvaldībai nopelnīt ap 10 miljoniem dolāru ik gadu.

Tiesa gan, izklaides parkam bija lemts pastāvēt vien astoņus mēnešus – 2019. gada novembrī parks tika slēgts milzīgo zaudējumu dēļ, bet jaunie vietvalži iesūdzēja valdošo partiju tiesā.

AK partijas pārstāvji ir bijuši skopi savos komentāros attiecībā uz opozīcijas apsūdzībām par naudas izšķērdēšanu, tikmēr Ankaras provinces vadītāja vietnieks Mehmets Ilmazers apsūdzēja Javasu “Ankapark” projekta sabotēšanā.

“Javass nav devis nekādu labumu Ankarai. Viņš pieļāva “Ankapark” bankrotu un ļauj tam visam sapūt,” tviterī rakstīja Ilmazers.

Javass paziņojis, ka pašvaldība konsultēsies ar pilsētas iedzīvotājiem, ko darīt ar izklaides parku, un tāpat tiek meklētas arī iespējas, kā attīstīt šī parka teritoriju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu