Izsolīs Lielauces pili, sākumcena - 280 000 eiro (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rimantas Lazdynas/Wikimedia Commons

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) septembra otrajā pusē atklātā izsolē ar 280 200 eiro sākumcenu piedāvās iegādāties Lielauces pili, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsolē piedāvās iegādāties Dobeles novada Lielauces pagastā esošos LLU īpašumus "Pils" un "Pilītes", pārdodot abus kā lietu kopību. Objekta nosacītā sākuma cena ir 280 200 eiro.

Objektā ietilpst Lielauces pils 2269 kvadrātmetru platībā, šķūnis 38 kvadrātmetru platībā un garāža-darbnīca 59,9 kvadrātmetru platībā.

Izsole ar augšupejošu soli notiks 22.septembrī Lielajā ielā 2, Jelgavā, Jelgavas pilī.

Personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, jāpārskaita nodrošinājuma maksa 10% apmērā no objekta izsoles sākumcenas LLU kontā Valsts kasē. Par nosolīto nekustamo īpašumu jānorēķinās divu nedēļu laikā pēc izsoles dienas.

Lielauces pils ir vēlā klasicisma stilā celta ēka, kas atrodas Lielauces ezera krastā Dobeles novada Lielauces pagasta Lielaucē. Tā ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Muiža līdz 1920.gada Latvijas agrārajai reformai piederēja grāfu Pālenu dzimtai. Pašlaik tā pieder LLU un tiek izmantota kā konferenču centrs ar viesu namu un muzeju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu