Masks pārdevis teju astoņus miljonus "Tesla" akciju

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

“Tesla” vadītājs Īlons Masks pārdevis 7,9 miljonus “Tesla” akciju, iegūstot teju septiņus miljardus dolāru.

Kā vēsta CNN, no piektdienas līdz otrdienai tika veikti vairāki darījumi, kuros Masks pārdeva savas “Tesla” akcijas. Aprīlī Masks pārdeva 9,6 miljonus “Tesla” akciju, iegūstot vairāk nekā 8,5 miljardus dolāru. Drīz pēc tam Masks panāca vienošanos par “Twitter” iegādi, kam jāizmaksā 44 miljardus dolāru.

Tomēr pirms mēneša Masks paziņoja, ka viņš negrasās pirkt sociālo tīklu, jo uzskata, ka “Twitter” nav atklājusi visu nepieciešamo informāciju par to, cik daudz sociālā tīkla lietotāju ir tā saucamie boti un spama profili. “Twitter” nekavējoties pieprasīja, lai Masks turpina rīkoties atbilstoši aprīlī noslēgtajam līgumam.

Masks nav atklājis iemeslu, kādēļ viņš šoreiz pārdevis savas “Tesla” akcijas. Tomēr pastāv iespēja, ka Masks šādi rīkojies, lai gūtu papildu finansējumu “Twitter” iegādei.

“(Ļoti mazticamā) gadījumā, ka “Twitter” piespiedīs noslēgt šo darījumu, kam nepiekritīs daudzi partneri, ir ļoti svarīgi nodrošināties, lai netiek sākta ārkārtas “Tesla” akciju izpārdošana,” rakstīja Masks. Viņš norādījis, ka pašlaik netiek plānota jaunu akciju pārdošana, un turklāt – Masks norādījis, ka “Twitter” darījuma izbeigšanas gadījumā Masks atkārtoti iegādāsies iepriekš pārdotās akcijas.

Šogad “Tesla” akcijas zaudējušas 20% savas vērtības, lai gan pēdējo mēnešu laikā tās ir atguvušas 14%.

“Akciju pārdošana ir pēdējais, ko “Tesla” akcionāri vēlas redzēt. Lielākās bažas ir par to, ka Masks pārdos arvien vairāk akciju. Pagaidām nav īstas skaidrības par nākotni, tas rada lielu nenoteiktību,” sacīja “Wedbush Securities” analītiķis Daniels Īvss.

Pēdējās dienās Masks saņēma vidēji 869 dolārus par vienu akciju. Tas ir mazāk nekā aprīlī, kad akcijas tika pārdotas par 883 dolāriem akcijā. Pērn Masks pārdeva vairāk nekā 15,7 miljonus akciju par 1046 dolāriem akcijā. Toreiz akcijas tika pārdotas, lai Masks varētu norēķināties par ienākumu nodokli.

Tagad Maska rīcībā joprojām ir 155 miljoni “Tesla” akciju, un viņam ir opcija iegādāties vēl 100 miljonus akciju. Maskam pieder aptuveni 20% akciju. Pārdotie 7,9 miljoni akciju ir vien 3% no miljardierim piederošajām akcijām un to opcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu