Foto Policija atsavina marihuānu un kokaīnu septiņiem jauniešiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Narkotikas
Narkotikas Foto: Facebook.com/Valsts policija

Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija par iespējamu narkotisko vielu nelikumīgu apriti Rīgas centrā. Šā gada 11. augustā par narkotisko vielu realizāciju tika sākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā un pārbaudot saņemto informāciju, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Rīgas Zemgales iecirkņa policisti sadarbībā ar VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas amatpersonām noskaidroja iespējamās iesaistītās personas, tostarp arī to, ka narkotisko vielu tirdzniecībā, iespējams, ir iesaistīti divi Zviedrijas pilsoņi un viens Norvēģijas pilsonis.

Veicot speciālās izmeklēšanas darbības VP RRP Rīgas Zemgales iecirkņa policisti sadarbībā ar VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas darbiniekiem tajā pašā dienā, 11. augustā, par narkotisko vielu realizāciju aizturēja četras personas – 1999. gadā dzimušu Norvēģijas pilsoni un trīs Zviedrijas pilsoņus – 1998., 1991. un 2000. gadā dzimušus vīriešus. No aizturētajiem viens jau vairākkārt sodīts Zviedrijā par mantiskiem noziegumiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotiskajām vielām. Tāpat kriminālprocesā par narkotisko vielu glabāšanu tika aizturēti trīs Latvijas pilsoņi – 2005., 2007. un 1999. gadā dzimuši vīrieši.

Veicot sankcionētu kratīšanu kādā dzīvoklī Rīgas centrā, likumsargi kopumā konstatēja un atsavināja 300 gramus marihuānas, četrus gramus kokaīna un skaidru naudu – 3635 eiro.

Turpinot izmeklēšanu, noskaidrots, ka Zviedrijas un Norvēģijas pilsoņi Latvijā uzturas jau vairākus mēnešus, bet ar narkotisko vielu apriti nodarbojas jau divus mēnešus.

2005., 2007. un 1999. gadā dzimušajiem Latvijas pilsoņiem, 1999. gadā dzimušajam Norvēģijas pilsonim un 1991. gadā dzimušajam Zviedrijas pilsonim tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, savukārt diviem Zviedrijas pilsoņiem – 2000. gadā un 1998. gadā dzimušajiem vīriešiem sestdien, 13. augustā, tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

VP RRP Rīgas Zemgales iecirknī saistībā ar šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, pārvadāšana un pārsūtīšana realizācijas nolūkā un neatļauta realizēšana, ja to izdarījusi organizēta personu grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu