Neoficiāla informācija: trešdienas lielajā elektrības cenas lēcienā, iespējams, vainojama "Nord Pool" kļūda (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētāja Alda Ozola.
Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētāja Alda Ozola. Foto: Zane Bitere/LETA

Neoficiāla informācija liecina, ka trešdien, 17.augustā, lielais elektrības cenas lēciens — 4000 eiro par megavatstundu —  bija "Nord Pool" kļūdas dēļ, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja Alda Ozola.

Ozola norādīja, ka, pēc neoficiālas informācijas, iespējams, "Nord Pool" bija tehniska rakstura problēmas un netika pieņemta viena no piedāvātajām Lietuvas stacijas jaudām.

SPRK padomes priekšsēdētāja pauda: "Tas ir jānoskaidro. Tāda ir neoficiāla informācija, kas ir arī izskanējusi publiski. Un arī no Lietuvas puses kolēģiem šāda veida minējumi tika pieļauti, jo mēs arī ar Lietuvas regulatoru pārrunājām šo situāciju.

Un, jā, tā situācija nav normāla."

TVNET jau ziņoja, ka trešdienas, 17.augusta, pievakarē elektroenerģijas cena par megavatstundu sasniedza vēl nebijušus augstumus – 4000 eiro. Latvijas Elektroenerģētiķu un elektrobūvnieku asociācijas valdes izpilddirektors Gunārs Valdmanis norādīja, ka cenas kāpuma pamatā ir jaudu deficīts, ko, pēc viņa ieskatiem, varētu radīt divi faktori - ražošanas jaudu atslēgumi Igaunijā un gāzes deficīts reģionā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu