Viedie elektrības un apkures izmaksu taupītāji

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Lai savā mājoklī vai darbavietā ieviestu mūsdienīgus elektrības un apkures patēriņu taupošus risinājumus nav nepieciešami papildu remontdarbi, lielas investīcijas un ilgs laiks. Daudzas lietas ir vienkārši iegādājamas un viegli uzmontējamas pašu spēkiem.

Viedo risinājumu speciālists Jānis Aļeksejevs no uzņēmuma LIVOLO Baltic jau vairāk nekā desmit gadus nodarbojas ar inovatīvu, jaunākās paaudzes energoefektīvu risinājumu ieviešanu, palīdzot mājokļiem, darbavietām un valsts iestadēm kļūt “gudrākām” un “taupīgākām”. Īpašu uzmanību viņš velta gaismas slēdžu un apgaismojuma kontroles tehnoloģiju, apkures sistēmu vadības un viedo mājokļa iekārtu sistēmu ieviešanai.

Tiek lēsts, ka, izmantojot viedās energoresursus taupošās tehnoloģijas, elektrības patēriņu iespējams samazināt par 30%, piemēram, uz vidēji nelielas divstāvu mājas veicot aprēķinu elektrības rēķins mēnesī kļūst par EUR 30 mazāks, savukārt, gadā ietaupījums ir EUR 360. Savukārt, samazinot iekštelpu temperatūru par vienu grādu, ietaupās 6% no apkures rēķina izmaksām, un, regulējot apkures apjomu, kamēr paši īpašnieki nav mājās – ietaupījums ir vēl lielāks. Prasmīgi izmantojot šīs tehnoloģijas, ikdienas dzīves kvalitāte un komforts nezūd necik, jo viedie risinājumu sniedz iespēju dzīvot ērti un patīkami, vienlaikus optimizējot izdevumus, kā arī samazinot ekoloģiskās pēdas nospiedumu.

Foto: Publicitātes foto

Domājot par arvien pieaugošajām cenām, Jānis piedāvā vairākus vienkāršus veidus, kā ar nelieliem ieguldījumiem panākt būtisku resursu ietaupījumu.

  • Kustības sensoru ieviešana – šo sensoru darbības princips ir vienkāršs. Uztverot kustību, sensors automātiski ieslēdz apgaismojumu. Jaunākās paaudzes kustības sensori, ko piedāvā arī www.livolobaltic.lv, ir regulējami attālināti, ar mobilās aplikācijas palīdzību, iestatot, piemēram, vēlamos darbības režīmus. Tāpat šos sensorus var izmantot arī kā elektrības slēdzi, ja telpā jāuzturas ilgāku laiku. Arī šī funkcija pārvaldāma ar aplikācijas palīdzību.
  • Uzstādīt sensorus logiem un durvīm – situācijās, kad nepieciešams vēdināt telpas, teorētiski būtu jānoslēdz apkures ierīces, lai siltums neplūst par velti laukā. Vasarā tas attiecināms arī uz gaisa kondicionieriem. Uzstādot www.livolobaltic.lv piedāvātos sensorus uz logiem vai durvīm (piemēram, balkona vai terases durvīm), brīdī, kad logs vai durvis tiks atvērtas vēdināšanai, sensors nosūtīs ziņu apkures radiatora “gudrajam” termostatam un apsilde radiatorā tiks automātiski apturēta. Aizverot logu, radiators automātiski atsāks sildīt, saglabājot komforta temperatūru. Analogs process notiek ar gaisa kondicionieri.
  • Viedie termostati radiatoriem – šī ierīce piedāvā virkni funkciju, ko var arī attālināti regulēt ar aplikācijas palīdzību, kā arī termostatus var saslēgt kopā ar citām iekārtām, piemēram, taimeri vai iepriekš minētajiem logu/durvju sensoriem. Radiatoru sensori noder gadījumos, ja nav nepieciešams apsildīt tukšas telpas vai arī naktīs telpu temperatūras pazemināšanai. Iestatot laika grafiku, termostats attiecīgi ieslēgs vai izslēgs apkuri telpā noteiktajā laikā. www.livolobaltic.lv piedāvā viedos termostatus arī apkures katliem un siltajām grīdām, ko pēc vajadzības var savienot arī ar citām “gudrās” mājas sistēmām. Jāatzīmē, ka viedie termostati izmantojami tikai radiatoriem, kas aprīkoti ar termoregulācijas vārstiem, piemēram, agrāko laiku čuguna radiatoriem tie nebūs piemērojami.
  • Skārienjūtīgie elektrības slēdži – vizuāli pievilcīgs un funkcionāls produkts, ar ko vienkārši nomainīt ierastos mehāniskos plastmasas slēdžus. Skārienjūtīgie slēdži darināti no rūdītā stikla, nodrošinot ilgu kalpošanas laiku. Slēdžus var izvēlēties ar pārslēdzi (ieslēdz vienā telpas galā un izslēdz otrā), dimmera funkciju, tālvadības funkciju un WIFI savienojumu ar telpas automatizācijas sistēmu, lai visu mājas vai biroja sistēmu varētu kontrolēt ar viedtālruņa palīdzību. LIVOLO slēdžiem nav nepieciešami papildus vadi vai baterijas, to montāžai piemērota standarta elektroinstalācija.
  • Spuldžu nomaiņa uz LED spuldzēm – ja tas vēl nav izdarīts, ir pēdējais laiks gaismas ķermeņus aprīkot ar LED spuldzēm. Tirgū pieejams plašs LED spuldžu piedāvājums cenu diapazonā, kas pieejams jebkuram maciņam. LED spuldžu darbmūžs ir līdz 40 reizēm ilgāks kā parastajai kvēlspuldzei un LED spuldžu elektroenerģijas patēriņš ir līdz 7 reizēm mazāks, salīdzinot ar kvēlspuldzi. Vietnē www.livolobaltic.lv atradīsiet vien kvalitatīvu LED spuldžu piedāvājumu. Pēc nepieciešamības, jebkuram produktam tiek nodrošināts pilns uzstādīšanas serviss un garantija.
Foto: Publicitātes foto

Runājot par ieguldījumiem, tirgū pieejams sortiments ļoti plašā cenu diapazonā, Jānis iesaka izpētīt cenas attiecību pret kvalitāti un ilgmūžību. Jāatzīmē, ka montāžu viedajiem risinājumiem var viegli paveikt saviem spēkiem, jo katram produktam ir klāt montāžas instrukcija. Ja māc šaubas, piemēram, nepieciešams saslēgt vienā sistēmā vairākas gudrās iekārtas, talkā labprāt dosies LIVOLO Baltic profesionālie meistari. Ieskaties www.livolobaltic.lv vai uzdod savu jautājumu Jānim livolo@livolobaltic.lv.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu