"Amber Latvijas balzams" apgrozījums pirmajā pusgadā pieaudzis par 28,5%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Alkoholisko dzērienu ražotāja AS "Amber Latvijas balzams" neauditētais neto apgrozījums 2022.gada pirmajos sešos mēnešos sasniedza 40,581 miljonu eiro, kas ir par 28,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2021.gadā, savukārt neauditētā neto peļņa ir 3,296 miljoni eiro, kas ir par 7,7% lielāka nekā attiecīgajā periodā 2021.gadā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Apgrozījuma pieaugums saistīts ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos un nacionālo valdību ieviesto Covid-19 pandēmijas situācijas ierobežojumu atvieglošanu, skaidrots paziņojumā. Tāpat uzņēmums ir turpinājis attīstīt sadarbību ar klientiem Zviedrijā un Vācijā, būtiski palielinot pārdošanas apjomu šajos tirgos.

Savukārt neto peļņas pieaugumu pozitīvi ietekmējis apgrozījuma pieaugums, bet negatīvi - izejvielu un enerģijas resursu cenu straujais pieaugums, ko daļēji izdevies kompensēt, veicot pārdošanas cenu pārskatīšanu.

Līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā 2022.gada februārī "Amber Latvijas balzams" saskarās ar vairām būtiskām izmaiņām, galvenokārt izejvielu un energoresursu cenu kāpumu, to pieejamības nodrošināšanu, piegādes ķēžu pārplānošanu, lai spētu izpildīt klientu apstiprinātos ražošanas plānus, kā arī ar nepieciešamību pārskatīt pārdošanas cenas.

Tāpat arī starptautiskās sabiedrības ieviesto sankciju režīmu pret Krieviju uzraudzība un strikta sekošana prasību izpildei ir ietekmējusi "Amber Latvijas balzams" ikdienas darbību. "Amber Latvijas balzams", cieši sadarbojoties ar "Amber Beverage Group" vadību, ir sekmīgi pielāgojusies jaunajai situācijai un turpina sekot līdzi situācijas attīstībai.

"Amber Latvijas balzams" ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. Pārskata periodā "Amber Latvijas balzams" nodokļos valsts budžetā iemaksājusi 34,6 miljonus eiro, tajā skaitā akcīzes nodokli 28,2 miljonu eiro apmērā.

2021.gada pirmajā pusgadā "Amber Latvijas balzams" strādāja ar 31,576 miljonu eiro apgrozījumu un guva 3,061 miljona eiro peļņu.

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Latvijas balzams", kas kopš šā gada 1.maija ir mainījis nosaukumu uz "Amber Latvijas balzams", strādāja ar 78,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 13,8% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 6,4% un bija 8,7 miljoni eiro.

Kopš 2015.gada "Latvijas balzams" ir daļa no starptautiska alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerna "Amber Beverage Group", kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Lielbritānijā, Austrālijā, Austrijā un Baltijas valstīs.

"Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers. Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 10 495 660 eiro. "Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu