Čārlzs kļūst par jauno Lielbritānijas karali (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas karaliene Elizabetes II  ar dēlu Čārlzu šī gada 30. jūnijā
Lielbritānijas karaliene Elizabetes II ar dēlu Čārlzu šī gada 30. jūnijā Foto: JANE BARLOW/AFP

73 gadus vecais Lielbritānijas karalienes Elizabetes II dēls Čārlzs pēc mātes nāves kļuvis par jauno Lielbritānijas karali, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā skaidro medijs, nu jau bijušais Velsas princis Čārlzs pēc savas mātes automātiski ir kļuvis par nākamo karali. Karalienes Elizabetes II nāves brīdī tituls viņam pārgājis uzreiz - bez īpašām ceremonijām.

Tiesa, medijs atgādina, ka jaunais karalis vēl tiks kronēts par karali īpašā ceremonijā.

Pēc karalienes nāves viņas dēls Čārlzs, bijušais Velsas princis, tagad ir karalis Čārlzs III.

Karalis Čārlzs III pēc ziņas par savas mātes nāvi sacīja: "Manas mīļotās mātes, Viņas Majestātes karalienes nāve man un visiem manas ģimenes locekļiem ir vislielāko skumju brīdis. Mēs dziļi apraudam lolotās suverēnas un ļoti mīlētās mātes aiziešanu aizsaulē. Es zinu, ka viņas zaudējumu dziļi izjutīs visā valstī, britu teritorijās un Sadraudzības valstīs, kā arī neskaitāmi cilvēki visā pasaulē. Šajā sēru un pārmaiņu laikā mani un manu ģimeni mierinās tas, ka zinām, cik plaši un ļoti karaliene tika cienīta un mīlēta."

Pēc karalienes nāves arī citiem karaliskās ģimenes locekļiem mainīsies tituli, norāda medijs.

Savukārt "The New York Times" publicējis attēlu, kurā norādīta karaliskās ģimenes troņa mantojuma secība:

Bekingemas pils paziņojumā vēsta, ka Lielbritānijas jaunais karalis Čārlzs un viņa sieva šonakt paliks Balmoralas muižā un rīt atgriezīsies Londonā. Pašlaik Balmoralas muižā atrodas arī pārējie Elizabetes II bērni un princis Viljams.

Jau ziņots, ka 8. septembrī 96 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II, ceturtdien paziņojusi Bekingemas pils. Elizabete II mirusi šo pēcpusdien Balmoralas muižā.

Pie Bekingemas pils pulcējas sērotāji; pie vārtiem gulst ziedu klēpji:

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu