"Air Moldova" tomēr atceļ plānu atjaunot lidojumus uz Krieviju

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
"Air Moldova" lidmašīna
"Air Moldova" lidmašīna Foto: Ancapital/Shutterstock

Moldovas nacionālā aviokompānija "Air Moldova" atcēlusi plānu atjaunot lidojumus uz Krieviju, teikts aviosabiedrības pirmdien publiskotajā paziņojumā.

"Air Moldova" piektdien, 9.septembrī, pavēstīja, ka no 1.oktobra atjaunos lidojumus uz Maskavu, kas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika pārtraukti.

Taču svētdienas vakarā publiskotā paziņojumā aviokompānija norādīja, ka "Moldovas Civilās aviācijas pārvalde 10.septembrī izdevusi direktīvu, kas liec nacionāliem uzņēmumiem veikt lidojumus Krievijas gaisa telpā."

"Tāpēc "Air Moldova" nespēs atjaunot lidojumus starp Kišiņevu un Maskavu, kā tika ziņots iepriekš," skaidro lidsabiedrība.

Šobrīd biļešu tirdzniecība no/uz Maskavu ir apturēta, un pasažieri, kuri iegādājās biļetes lidojumiem no 2022. gada 1. oktobra, aicināti elektroniski sazināties ar aviokomāniju, lai vienotos par naudas atmaksu.

Vienlaikus paziņojumā norādīts, ka "Air Moldova" sazināsies ar Moldovas Civilās aviācijas pārvaldi, lai atrisinātu situāciju saistībā ar izdotajā direktīvā minētajiem dokumentiem.

"Gadījumā, ja šo jautājumu neizdodas atrisināt ar Civilās aviācijas pārvaldi, mēs paturam tiesības vērsties tiesā," pauž kompānija.

"Air Moldova" 9.septembrī publicētajā paziņojumā par lidojumu atjaunošanu uz Krieviju tika teikts, ka šāds lēmums pieņemts, "pamatojoties uz neskaitāmiem Moldovas Republikas pilsoņu lūgumiem, kuri atrodas Krievijas Federācijā, un viņu lēmumu atgriezties mājās".

Tāpat pausts, ka vienlaikus lēmums par lidojumu atsākšanu ir saistīts ar pasažieru lūgumiem izmantot pandēmijas periodā iegādātās biļetes un pēc lidojumu pārtraukšanas februārī.

"Air Moldova" ir Moldovas nacionālā lidsabiedrība, kas tika izveidota 1993.gadā uz padomju valsts aviokompānijas "Aeroflot" Moldovas struktūrvienības bāzes. 2018.gadā tā tika privatizēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu