Kāpēc mums vajadzētu vairāk cienīt pašaudzētas vīnogas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Vai zināji, ka vīnogas ir ne vien ļoti garšīgas un bagātas ar vitamīniem, kas stiprina organisma aizsardzības spējas, bet arī vienas no aktīvākajiem dabīgajiem enerģijas veicinātājiem? Tiek arī uzskatīts, ka vīnogas uzlabo asinsriti, tāpēc organisms daudz veiksmīgāk var atbrīvoties no toksīniem! Laikam jau ne velti tās antīkajā pasaulē tika salīdzinātas ar saldajām eņģeļa asarām.

Lūk, 7 iemesli, kāpēc tev vajadzētu uzturā noteikti lietot vīnogas no paša dārza!

  • Vīnogas ir vērtīgas. Tajās ir daudz B, C un K grupas vitamīnu, kā arī karotīns un kālijs, kuri stiprina organisma aizsardzības spējas.
  • Tās enerģijas palielinātāja iedarbības ziņā noteikti ierindojas otrajā vietā uzreiz aiz šokolādes. Vīnogas satur ļoti daudz ogļhidrātu – gan glikozi, gan fruktozi, kas piešķir papildu enerģiju un uzlabo koncentrēšanās spējas. Šis gan nederēs cukura diabētiķiem un tievēt gribētājiem – tur visu ar mēru!
  • No vīnogām gūtā sula stiprina imunitāti, pazemina holesterīna līmeni asinīs un pazemina asinsspiedienu.
  • Vīnogas iesaka baudīt kā profilaktisku līdzekli nervu sistēmas traucējumu gadījumā, kā arī smadzeņu darbības uzlabošanai un labākai atmiņai.
  • Vīnogas palīdz samazināt sirdslēkmes risku, jo ogas palielina slāpekļa oksīda līmeni asinīs, kas novērš asins recekļu veidošanos.
  • Vīnogas tiek izmantotas, lai ārstētu astmu, gremošanas traucējumus, migrēnu, nieru slimības un hronisku nogurumu.
  • Ar vīnogu sulu var mazināt sliktu dūšu un to iesaka dzert, ja ir aizdomas par saindēšanās gadījumu.*

*Avots:medicalnewstoday.com.

Vēl tuvāk ar vīnogu labajām īpašībām un tās audzēšanas knifiņiem tu varēsi iepazīties izcilāko vīnogu ražas parādē, kas notiks Bauskas pils pagalmā.

24. septembrī (10:00 – 18:00) Bauskas pils pagalmā sadarbībā ar “Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrību” notiks ikgadējā “Latvijas Vīnogu izstāde”, kur pašu izaudzētās ogas demonstrēs lielākie Latvijas vīnogu audzētāji.

“Bauskas pilī vīnogu izstāde notiek jau sesto gadu pēc kārtas un tajā varēs apskatīt vairāk nekā 150 šķirņu ogas, kas audzētas dažādās Latvijas vietās, un sarunās ar vīnkopjiem papildināt savas zināšanas par tām. Noteikti aicinām uz izstādi ikvienu, kam vīnogas ne tikai garšo, bet ir arī vēlme uzzināt daudz noderīga par to audzēšanu,” aicina “Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrības” valdes priekšsēdētājs Ričards Ivanovs.

Izstādē varēs saņemt vīnogu audzētāju konsultācijas šķirņu izvēlē, gūt atbildes uz vīnogu kopšanas un veselības stiprināšanas jautājumiem, pasūtīt vīnogu stādus, kā arī iegādāties atsevišķu šķirņu ogas.

“Kā jau ierasts, rudens sākums ir vīnkopju brīnumu laiks. Šogad, ņemot vērā dabas untumus un procesu iekavēšanos mēneša garumā, mums visiem šī ir ļoti, ļoti gaidīta raža. Liekam lielas cerības uz siltajām dienām. Kā saka, kas būs gatavs to vedīsim uz izstādi. Apmeklētāji noteikti varēs redzēt un nobaudīt labāko,” saka viena no lielākajiem vīna dārziem Latvijā un “Mazburku” saimniece Gunta Niedra.

Tev tas ir jāredz, jādzird un jānogaršo – nenokavē!

Izstāde “Latvijas vīnogas 2022” notiek Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības īstenotā projekta “Latvijas vīna tūrisma attīstība” ietvaros.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME! ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA!

 

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu