VIDEO Aculiecinieks uz A1 šosejas iemūžina agresīvu braukšanu ar "Tesla". Situāciju skaidro policija un nomas uzņēmums (27)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET aculiecinieks

Kāds portāla TVNET lasītājs iesūtīja video, kurā redzams, kā kompānijas "Beast" nomas auto agresīvi pārvietojas un rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. TVNET sazinājās ar pašu uzņēmumu un Valsts policiju, lai skaidrotu šo situāciju.

Portālam TVNET lasītājs pie sūtītā video norādīja: "Situācija bija tāda, ka, braucot pāri Gaujas tiltam virzienā uz Ādažiem pa A1 šoseju, jau pamanīju aizmugurē pilnīgi haotisku kustību ar visādiem nesaprotamiem manevriem un biju gatavs, ka tas viss turpināsies, un drošības pēc paņēmu telefonu, lai filmētu."

Aculiecinieks stāsta, ka agresīvā braukšana turpinājusies un pēc nofilmēšanas viņš zvanījis ceļu policijai, lai informētu par kompānijas "Beast" balto "Tesla" auto.

Video: Aculiecinieks iemūžina agresīvu braukšanu ar uzņēmuma "Beast" nomas auto

"Policija solīja izsūtīt kaut ko pretī. Cik pēc tam redzēju, pats nogriezos uz Rīgu no A1, viena netrafarētā ekipāža pirms Juglas bija noķērusi kādu citu pārkāpēju, kas bija izsūtīti pretī, bet "Tesla" sanāk, ka aizbrauca tālāk pa A1, tur, iespējams, bija otra vienība izsūtīta," stāsta aculiecinieks.

TVNET lasītājs norādīja, ka piektdien, 16. septembrī, aizsūtījis bildes ar šo spēkratu uzņēmumam "Beast".

Portāls TVNET sazinājās ar likumsargiem, kas norādīja, ka Valsts policijā nav reģistrēta informācija par šādu pārkāpēju. Policija aicināja personu, kura ir fiksējusi šo pārkāpumu video ierakstā, iesniegt to policijai, norādot konkrētu vietu, laiku un datumu.

Par šādu pārkāpumu Ceļu satiksmes likumā ir paredzēta atbildība: Par 921. ceļa apzīmējuma - dubultas nepārtrauktas līnijas šķērsošanu apdzenot piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam vienpadsmit naudas soda vienību apmērā jeb 55 eiro apmērā.

Savukārt uzņēmums "Beast" TVNET norādīja, ka kompānijā ir nulles tolerances politika attiecībā uz bīstamu braukšanu, jo uzņēmums ļoti nopietni uztver ceļu satiksmes drošību.

"Ātruma pārsniegšana ir pretrunā ar mūsu nomas līgumu, un cilvēki, kas to pārkāps, tiks notverti un attiecīgi sodīti. Katra mūsu automašīna tiek izsekota reāllaikā, un mūsu komanda saņem paziņojumu par visām bīstamajām darbībām," norāda uzņēmumā.

"Beast" atzīmēja, ka veic nepieciešamās darbības katrā gadījumā individuāli, visbiežāk aizliedzot vadītājam turpmāk lietot uzņēmuma pakalpojumus un sodot ar līgumsodu.

"Mēs darām visu iespējamo, lai veicinātu drošu un zaļu mobilitāti, rīkojoties ātri un risinot visas situācijas personīgi un individuāli," norāda kompānijā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu