Igaunijas gāzes uzņēmums samazinās cenu mājsaimniecībām

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā, ka gāzes tirgus cena ir kritusies, Igaunijas gāzes uzņēmums “Eesti Gaas” oktobrī koriģēs mājsaimniecību patēriņa cenu. Kāda būs jaunā gāzes cena, kļūs zināms nākamajā nedēļā, vēsta “Postimees”.

“Gāzes tirgus cena ir kritusies, un mums ir pienākums koriģēt oktobra cenu patērētājiem. Nākamnedēļ tiks pieņemts konkrēts lēmums,” sacīja “Eesti Gaas” sabiedrisko attiecību vadītāja Kērsti Tumma.

Mājsaimniecībām “Eesti Gaas” cenu pakete septembrī pieauga līdz 2,65 eiro par kubikmetru, bet oktobrī tai bija jāpieaug līdz 4,10 eiro par kubikmetru.

Ņemot vērā cenas veidošanās principu mājsaimniecību patēriņam, gāzes iepirkuma cena ir atkarīga no gāzes biržām. Tajās savukārt pēdējās nedēļas vērojams gāzes cenas kritums, kas ļauj veidot zemāku cenu Igaunijas patērētājiem. Otrdien gāzes tirgus cena bija 184 eiro par megavatstundu.

Kopš septembra sākuma gāzes cena ir svārstījusies, brīžiem sasniedzot 330 eiro par megavatstundu. Pašlaik gāzes cenu kāpums ir apstājies, jo lielākās Eiropas valstis ir atradušas alternatīvas Krievijas gāzes piegādēm, līdz ar to cenām nav pamata kāpt arī turpmāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu