Maskavā protestos pret mobilizāciju aizturētajiem izsniegtas mobilizācijas pavēstes (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vairākos Maskavas policijas iecirkņos cilvēkiem, kas tur nogādāti pēc aizturēšanas trešdienas protestos pret mobilizāciju, izsniegtas pavēstes ierasties kara komisariātos, ziņo nevalstiskā organizācija "OVD-Info", kas veic Krievijas politieslodzīto uzskaiti.

Kā ziņots, Krievijā trešdien protestos pret prezidenta Vladimira Putina izsludināto daļējo mobilizāciju 38 pilsētās aizturēti vairāk nekā 1400 cilvēku.

Kā norāda “OVD-Info”, pavēstes ierasties kara komisariātos aizturētajiem izsniegtas vairāku Maskavas rajonu policijas iecirkņos.

Partijas “Jabloko” biedrs Kirils Gončarovs sociālajā tīklā “Telegram” ievietojis attēlu ar pavēsti, kas viņam tika iedota uzreiz pēc nogādāšanas policijas iecirknī.

Tikmēr kāda aizturētā sieva izdevumam “Mediazona” stāstījusi, ka viņas vīram pavēsti policijas iecirknī pasniedzis pats kara komisārs personīgi.

“Viņi to visu filmēja un teica, ka viņš nedrīkst pavēsti nepieņemt, jo viņš ir Krievijas pilsonis un tāpēc viņam ir pienākums ierasties kara komisariātā,” stāsta sieviete.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu