Princis Endrū esot lobējis, lai brālis Čārlzs nekļūtu par karali (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Šādu informāciju atklājusi karaliskās biogrāfes Andželas Levinas jaunākā grāmata "From Outcast to Queen Consort" par karalieni konsorti Kamillu.  Savā grāmatā autore atklāj pārsteidzošus apgalvojumus par prinča Endrū un princeses Diānas sadarbību un ieceri atņemt Čārlzam kroni.

Nav noslēpums, ka brāļi - princis Endrū un karalis Čārlzs III jau kopš bērnības nav spējuši lāgā sadzīvot. 

Tā kā abu personības ir ļoti atšķirīgas, viņu viedoklis par lietām un dzīves vērtības vienmēr ir atšķīrušās. 

Princis Endrū (62) pēc seksa skandāla ar Virdžīniju Džufri bija uz kādu laiku nozudis no sabiedrības redzesloka, bet mātes, karalienes Elizabetes II bēres atgrieza starmešus uz viņa pusi. 

Tā kā karalienei nācās viņam atņemt visas goda militārās lomas, tostarp Grenadieru gvardes pulkveža pakāpi, un viņš pats atteicās no Viņa Augstības titula, bēru gājienā Endrū tāpat kā princis Harijs bija redzams civilās drēbēs.

Tagad jaunā karaļnama biogrāfija ir atklājusi, ka Endrū nekad nav vēlējies, lai Čārlzs kādreiz kļūtu par karali. Turklāt princis, kurš reiz bijis iemīļotākais karalienes dēls, esot centies pārliecināt māti neļaut notikt Čārlza un Kamillas kāzām. 

Grāmata arī atklāj, ka laikā, kad Diāna bija dzīva un  draudzējās ar Endrū sievu Sāru Fergusoni, princese "ar Endrū plānoja mēģināt pastumt malā princi Čārlzu", lai Endrū varētu kļūt par reģentu princim Viljamam, kurš tajā laikā bija pusaudzis.

Foto: Reuters/ScanPix

Tas nozīmēja, ka Endrū bija "smagi lobējis" un cerējis, ka Čārlzs nekļūs par karali, kad viņa māte nomirs, bet ka Viljams nēsās monarha kroni.

Viņa uzvedība tika uzskatīta par "ļoti, ļoti negatīvu un ārkārtīgi nepatīkamu" karalienei, kura viņam nepiekrita, un tā iezīmēja retu gadījumu, kad Endrū nesaņēma to, ko gribēja.

Sarežģītās attiecības starp tagadējo karali Čārlzu un Endrū nav nekas neparasts — starp pirmo un otro dēlu pēctecības rindā nesaskaņas izceļoties bieži. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu